Tek Yapıda Üç İşlev

Hollanda’nın Ultrecht kentinde yeni yapılan köprü yalnızca yaya ve bisikleti olarak iki görevle yetinmiyor aynı zamanda kamusal parkla çevrili bir okulun çatı bahçesini oluşturuyor.

NEXT Architects tarafından tasarlanan ve  3 Nisanda açılışı yapılan benzersiz Dafne Schippers Köprüsü  Bisiklet sürmek ve rekreasyon aktiviteleri için büyük bir kamusal alan sağlıyor. Kent komisyonu altında çalışan NEXT Architects, Rudy Uytenhaak Arcitectenbureau, Arup ve B+B Peyzaj Mimarları , toplumun ihtiyaçlarına odaklanmış benzersiz bir tasarım oluşturmak için işbirliğiyle bu projeyi hazırlamışlar.

Kentin eski ve yeni ki yerleşim bölgesini birbirine bağlayan köprü yerel bir okulun da çatısından geçiyor. NEXT mimarlarından Marjin Schenk bu tasarımın toplumun kesintisiz bağlantılarını kurmak için yaptıklarını açıklıyor. Döngü rotası, park , okul bir araya getirilerek alt yapı mimari ve manzara kazanımı sağlıyor.

Tipik köprüler tek amaçlı işlevsel yapılar olmasına rağmen, düzgün bir bisiklet yolculuğu, yürüyüş şeritleri ve geniş yeşilliklerle çevrili Dafne Schippers Köprüsü’nün plan ambiyansı bölgedeki  kentsel tasarımın önemli bir parçası haline gelecektir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)