İtalyan Dağı Olivella Yeni Ağaçlarla Şarj Edilecek

İspanyol sanatçı Escif, yüzyıllar önce büyük orman tahribi sonucu, Güney İtalya’nın Olivella Dağı’nda oluşan hidrojeolojik dengesizliğe karşı bölgeyi yeniden ağaçlandırmak için kendisine bir misyon edinmiş. 

Sanatçının “Nefes Alma Zamanı” (Breath – Time To Recharge) isimli çalışması; dağın çıplak yüzeyinde, yöreye özgü, 5.000 yeni ağacın dikilmesiyle yavaşça “şarj” olacak bir ağaç bataryası görüntüsünü andırıyor.

Olivella Dağı’nın 1700’lerde kısmen tahrip edilmesiyle meydana gelen dengesizlik, muhtemelen seller gibi iklimle ilgili problemlerin ana sorumlusu. Escif tarafından tasarlanan ve Antonio Oriente ve Incipit tarafından sergilenen Nefes projesi, dağın çıplak yüzündeki batarya resminin içinde, 2.500 çalı meşesi ve 2.500 akçaağaç barındırıyor. Neticede ortaya çıkan sanat eseri, neredeyse 17 futbol sahası büyüklüğündeki 120.000 metrekarelik bir yüzeyi kaplayacak. 

Ağaç dikiminin ilk aşaması 2017’nin Eylül ayı için planlandı. Yerel halk zaman içerisinde batarya resminin yavaşça “şarj” olduğunu görebilecek. Ağaç bataryasını tamamen “şarj” etmek ve bölgeyi yeşil görkemine yeniden kavuşturmak için 2019’da daha da fazla ağaç dikilecek.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)