Meydanlardan Esinlenen Esnek Oturma Sistemi : PIAZZA

Özgün tasarım çizgisi ve fonksiyonelliği ile modern ofis yaşamının gerekliliklerini taşıyan Addo Furniture,  ‘tasarımın gücü’nü ofisteki her objeye ve sisteme yansıtıyor. 

Her kentin kendine özgü meydanı olmasından yola çıkarak oturma sistemi Piazza, Addo’nun en çok ilgi gören yeni tasarımlarından biri. Tasarımcısı Sezgin Aksu, ‘New Products for Addo’ konsepti ile tasarladığı Piazza’yı ‘esnek kullanımlı, fonksiyonel  ve eğlenceli’ olarak tanımlıyor.


Günümüzün ofis trendlerini estetik ve işlevsellikle birleştiren Addo Furniture, ‘New Products for Addo’ konsepti ile özellikle yönetici gruplarında ve tamamlayıcı ürünlerde sektörün en iddialı markası olarak öne çıkıyor. İtalya’nın meydanlarından esinlenerek ‘Piazza’ adını alan oturma sistemi, otel, havaalanı, hastane ya da ofis projelerinde iletişime açık, samimi alanlar yaratmayı amaçlıyor. Sezgin Aksu imzası ile üretilen, tekli ve çoklu modüler oturma grubu olarak tasarlanan Piazza’da düz ve eğrisel olarak iki farklı formda oturma alanı oluşturulabiliyor.

‘Piazza ile İtalya’nın meydanları gibi, samimi ve iletişime açık alanlar hedefliyoruz…’

Aksu, Piazza’yı ‘Uzun süredir Addo için bekleme ortamında fark yaratacak modüler oturma sistemi düşünüyorduk. Ofisim bildiğiniz gibi İtalya’da, orada daha çok rastlasam da her köyün ve şehrin bir ya da daha fazla meydanı vardır. İnsanlar burada toplanır, güneşin tadını alırlar, bir sandviç yerler, konuşurlar, dertleşirler, yani kısacası buralarda vakit geçirirler. Yeni ürüne bu yüzden PIAZZA, meydan ismini verdik. Burada da aynı sıcaklığı ve iletişimi amaçlıyoruz. 

Tasarladığımız ürün yüksek derecede flexible ve her ortama değişik versiyon önerebiliyoruz. Ekstra rahat oturum sağlayan 45 derece açılı değişik yastıkları, renk seçenekleri ve kolay birleştirebileceğimiz bir konstrüksiyonu var. Piazza insanlara değişik yerlerde kullanma özgürlüğü verecek. Havaalanları, otel lobileri, hastaneler, AVM’ler, ofisler ve tasarımın ön plana çıktığı her yer olabilir. ‘ şeklinde anlatıyor.

Proje kimliğine göre renkleri ve yüzeyi belirlenebilen tasarımda istenildiğinde sırt fontu olmadan sadece oturak düzeninde üretim yapılabiliyor. Piazza, yan yana eklenen modülleriyle farklı uzunlukta oturma düzeni oluşturmaya elverişli bir yapı özelliği taşıyor. Genel mekanlardaki bekleme alanları için tasarlanan sistemde, sehpa, hareketli yazı tablası ve elektrik şarj üniteleri ilave edilerek kullanıcı konforu en üst düzeye çıkarılabiliyor. Sırt ve oturma fontlarında özel kalıplarda hazırlanan poliürotan süngerler kullanılırken, taşıyıcı ayak sistemi epoksi boyalı metal konstrüksiyon veya masif ahşaptan oluşuyor. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)