Arazi Sahipliğini Ortadan Kaldıran Orman Şehirler

Hollandalı mimar Raimond de Hullu, düşük gelirli aileler için ağaçları ve ormanı taklit ederek orman şehirler tasarladı.


Hollandalı mimar Raimond de Hullu şu anda son konseptini inşa etmek için bir yer arıyor. Ormanın huzurundan yola çıkarak ağaçlardan ilham alınan bu konsept sürdürülebilir görsel ve işlevsel “yeşil” barınma sunuyor. Mimar tasarladığı evlerin inşasında geri dönüştürülmüş odun ve organik yalıtım kullanıyor. Ayrıca yaşayan duvarlar ve yeşil çatılar fikri ile ekosistemin bu bölgede devamlılığı sağlanıyor. 

De Hullu'nun planları, aynı zamanda topluluğun kendi kendine yeterli olmasını sağlamak ve doğanın en az rahatsız edilmesini sağlamak için yerinde atık ve su arıtımını da içeriyor.Benzin ve diğer hidrokarbon yakıtlarının araçlarda yanmasının, şehirlerdeki hava kirliliğinin ana nedeni olması nedeniyle De Hullu’nun şehirlerinde hiçbir araca yer verilmemiştir. 

Araba içermeyen kentsel orman şehirleri için Fast Company ile yaptığı röportajda şunları söylüyor: “Toplumdan izole edilmiş bu tasarımdaki her şey organik ve birbiriyle ilişkili. Arabası olanlar, kurulacak yerden yürüme mesafesindeki otoparka araçlarını bırakarak, topluluk içindeki hava kirliliğini minimuma düşürecek.”

Dünyanın en sakin şehrini kurmayı planlayan Hullu, planın en devrimci yönünü de açıkladı. Bu plan düşük gelirli insanların yaşaması için tasarlanmıştır. Planın amaçlarından biri bireysel arazi mülkiyetlerini ortadan kaldırarak planı herkes için uygun fiyatlı hale getirmektir. Bu planda kooperatifli bir taban oluşması hedeflenmiştir. 


Kaynak :https://www.oas1s.com/


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)