Asmaların Derininde Bir Sergi Alanı

Fransa’ nın güneyinde bir şehir, şehirde bir şarap kampüsü ve kampüste bir fotoğraf sergisi …

Fransa’da kurulan bu sergi alanı bir binanın beton ve cam duvarları arasındaki salon kimliğinden sıyrılmak isteyen tasarımcı tarafından çağdaş sanat ile mimariyi  birleştirerek üzüm bağının içerisine yerleştirilmiş.Üzüm bağı şarapçılık eğitiminin verildiği sanatsal ve mimari eserin yer aldığı  500 dönümlük kampüs içerisinde bulunuyor. 

Tasarım ekibi ‘Renzo Piyano Fotoğraf Sergi Alanı’ nı bağ içerisinde yerden altı metre aşağıda gömülü bir alanda oluşturmuş. Asmalarla çevrili tasarım yapı hem sanatı sergilemek hem de  Château la Coste'nin şarap sarflarını korumayı amaçlıyor.  Yapı ön cepheleri ve çatı kanadı ile kontrast görüntü oluştururken malzeme seçiminde ise istinat ve sergi duvarları için açık renk beton kullanılmış. 

 Tasarımı yapan mimarlar ‘kısmen gömülü olan bina kavisli kemerli çatıya bağlanıyor. Kavisli kemerler ise üzüm bağlarının grafik düzeninin yansıtıyor’ diye tasarımı yorumluyorlar.  Sergi alanı toplamda 160 metrekarelik bir galeri alanı içeriyor ve araziye uzun bir rampa ile erişiliyor. Bina doğal ışıkla aydınlatılırken binanın arka tarafında heykel için ayrılmış açık alan ve  binanın genişliğini yansıtan bir su kütlesi ile geniş bir görsel yaratılmış.

                                   


Proje Künyesi

Proje Tarihi : 2017

Tasarım Ekibi : j. Moolhuijzen, d. Sıçan, m.van der staay (sorumlu ortak ve iştirakler) ile k. lim; O. Aubert, c. Colson ve y. Kyrkos (modeller)


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)