Mutlu Caddelerde Yazınsal Yaya Geçitleri

Sürdürülebilir bir şehir yaratmaya doğru hızla ilerleyen Rotterdam’da sokak sanatını kullanarak caddelere yeni bir görünüm ve anlam verme girişimleri destekleniyor. Yaratıcı tasarım stüdyosu ve yerel şehircilik ajansı Opperclaes, bir yol kavşağı için renkli bir yaya geçidi tasarladı.

Sadece yol işçileri tarafından kullanılan elemanlarla Opperclaes, yol kavşağının farklı noktalarını birbirine bağlayan renkli bir çalışma ortaya koymuş. “Şehir yapmak yalnızca plancıların ve mimarların işi değil. Sürdürülebilir, sağlıklı, başarılı bir şehir yaşamına doğru geçiş yapmak istiyorsak farklı yaratıcı disiplinleri de bu sürece dahil etmeliyiz,” diyor yaratıcı stratejist Jorn Wemmenhove. 

‘Yaratıcı yaya geçidi’ sadece yön bulmaya yarayan bir araç değil; proje aynı zamanda mutlu caddeler yaratmaya da odaklanıyor. “İnsanların sanatımızla etkileşime geçtiğini; onların güldüğünü, fotoğraf çektiğini, çocukların bir harften diğeri üzerine zıpladığını görmek çok heyecan verici” diyor Linda Van Vleuten. Çalışma başarılı sonuçlar verdiği takdirde önümüzdeki aylarda daha çok kavşağa uygulanacak. 


Kaynak: http://www.mimarizm.com/haberl...



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)