​Akıllı Bina Teknolojileri Lüks Segmentte Sınırları Zorluyor

Akıllı bina otomasyonu ile yaşam alanlarında teknoloji entegrasyonu sağlayan Hager I Berker, KNX sistemi ile lüks segmentte kişisel konfora yönelik çözümler ile sınırları zorluyor. Geleneksel MESA & NUROL kalite ve güvencesinin ortak imzasını taşıyan YEŞİLYAKA Projesi’nde ayrıcalıklı çözümler sunan Hager I Berker,  proje sakinlerine maksimum yaşam konforu sağlıyor.  

Rezidans, villa, AVM, otel ve konutlara özel akıllı bina sistemleri ile teknolojiyi yaşam alanlarına entegre eden Hager I Berker, KNX sistemi vasıtasıyla lüks segmentte konfor ayrıcalıklarını maksimuma taşıyor. Mesa ve Nurol kalitesi ile yükselen YEŞİLYAKA’da K.1 antrasit anahtar priz ile entegre edilen Kallysto, Systo ürünleri ile projeye fonksiyonellik ve şıklık katan marka, otomasyon sistemi dahilinde evin tüm kontrollerini tek bir noktada topluyor. İklimlendirmeden aydınlatmaya kadar tüm fonksiyonları akıllı telefonlar ve tabletlerle entegre hale getiren sistem, bir dokunuşla nöbetçi eczaneye ulaşmaktan taksi çağırmaya kadar farklı concierge hizmetleri ve modüllerle genişletilebiliyor.

MESA ve NUROL kalitesiyle yükselen YEŞİLYAKA’da ‘akıllı villa’ ayrıcalığı

İstanbul’da doğanın en iyi korunduğu Büyükçekmece Gölü çevresinde 320.000 metrekarelik alanda inşa edilen ve 168 müstakil villadan oluşan YEŞİLYAKA, doğanın kalbinde özlenen huzurlu ve konforlu hayatı sunuyor. Farklı tip ve büyüklükteki ‘Söğüt’, ‘Sedir’, ‘Ardıç’, ‘Ladin’ ve ‘Akasya’ villaları ile toprağa dokunmanın, rengarenk çiçekler arasında yürümenin, kuş sesleriyle güne başlamanın mutluluğunu yaşatan YEŞİLYAKA projesi, akıllı ev otomasyonunda sağlanan ayrıcalıklarla yaşam konforuna yeni bir boyut kazandırıyor.

Projede Hager I Berker işbirliği ile konfor ve teknoloji anlamında sunulan ayrıcalıkları ve kullanıcı feedbacklerini değerlendiren YEŞİLYAKA Proje Müdürü Taner Engin, ‘Projelerimizde kalite ve konforu odağımızda tutuyor, çevreci yaklaşımları önemsiyoruz. Günümüzde akıllı ev kavramı lüks olmaktan çıktı. Teknolojinin hayatımıza bu kadar girdiği bir süreçte evlerin akıllı olmaması düşünülemez. Fakat lüks segmentte beklenti ve talepler farklılık gösterebiliyor. Biz, profilimizi doğru değerlendirerek,  YEŞİLYAKA’da daha kişisel konfora yönelik, farklı modüllerle ve senaryolarla sürekli geliştirilebilen daha esnek bir sisteme ihtiyacımız olduğunu düşündük. Projede hızlı teknik servis desteği, şık ürün gamı, fonksiyonelliği ön planda tutarak, talepler doğrultusunda sürekli geliştirilebilen, konut sahiplerinin kişisel beklentilerini de ekleyebilecekleri bir sistem kurduk.‘ dedi.  

YEŞİLYAKA’da konfor ve teknolojinin buluşması

Projede kullanılan KNX sistemi dahilinde villaların her katında ve girişlerde bulunan Interra touch paneller üzerinden aydınlatmadan perde & panjur kontrolüne, yerden ısıtmadan concierge hizmetlerine kadar bütün kontrollere ulaşılabiliyor. Sistem aynı zamanda su baskını, gaz kaçağı ve yangına karşı dedektörlerle denetim yaparak olası bir olumsuzlukta site yönetimine ve daire sahibine bilgi verip hızlıca teknik müdahale yönlendirebiliyor. Yatak başlarında ve banyolarda bulunan panik butonları olumsuz bir durum olduğunda site yönetimi ile iletişime geçilmesine olanak sağlıyor. Tüm kontroller ve değişiklikler, QR kod sayesinde çok kısa sürede akıllı telefon ve tabletlere entegre edilebiliyor.

Projede tercih edilen özel üretim K.1 anahtar prizler ve Kallysto & Systo, evin tüm kontrollerini tek ekranda buluşturan KNX entegrasyonu ile estetik çözüm sunuyor. Keskin ve düz hatlı tasarımıyla her zaman popülerliğini koruyan K.1 antrasit anahtar prizler, projenin modern mimarisine uyum sağlıyor. İçerisinde bulunan entegre termostat sayesinde sıcaklığı kontrol altına alan özel üretim anahtarlar, her oda için farklı ısı ayarı yapmaya olanak veriyor, olası bir arıza durumunda alarm vererek kullanım kolaylığı sağlıyor.

İleri teknoloji ile donatılan projelerde Hager I Berker imzası

Dünya çapında 136 ülkede premium segmentte rezidans, konut, otel ve kurumsal projelerine imzasını atan Hager I Berker, Türkiye pazarında kısa sürede KNX otomasyon satışında dünyada ilk 5'te yer almayı başardı.  Hayatı kolaylaştıran ve yaşama konfor katan çözümleriyle fark yaratan marka, özellikle KNX sistem satışı ve otomasyon çözümleri ile büyüme hızında 95 ülke arasında Türkiye ofisiyle iki yıl üst üste grup içi liderliği yakaladı. Güçlü servis altyapısı, lokal yapılanması, zengin ürün gamı ve projeye özel geliştirdiği sistemlerle büyümesini hızla sürdüren Hager I Berker, özellikle ileri teknoloji ile donatılan projelerde özel çözümleri ile farklılaşıyor.

Hager I Berker teknolojisi ile sunduğu yaşam kalitesini akıllı ev teknolojisiyle buluşturan YEŞİLYAKA’da, Proje Müdürü Taner Engin, Satış Müdürü Leyla Saruhanoğlu ile Hager Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman’ın katıldığı ortak bir basın söyleşisi düzenlendi.

YEŞİLYAKA’nın, faklı tip ve büyüklükteki ‘Söğüt’, ‘Sedir’, ‘Ardıç’, ‘Ladin’ ve ‘Akasya’ villaları, özel bahçeleri ve devasa ortak alanları ile İstanbul’da doğayı yaşamın içine taşıyan benzersiz bir proje olduğuna dikkat çeken YEŞİLYAKA Proje Müdürü Taner Engin, “Toplam 320 dönüm arazi üzerine kurulu projede; villaların her santimetrekaresinden, sosyal donatılara, özel bahçelerinden, doğal ve peyzaj alanlarına kadar her detay, büyük bir titizlikle, konfor ve çağdaş yaşam düşünülerek tasarlandı. Bu noktada YEŞİLYAKA’da yaşamı daha da mükemmelleştirmek, daha keyifli ve zahmetsiz hale dönüştürmek üzere akıllı bina teknolojileri konusunda da Hager & Berker’i ve KNX sistemlerini tercih ettik” dedi. 

Ortak basın söyleşisinde Hager Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman da, Türkiye pazarında hızla gösterdikleri büyümeyi ve lüks segmentte akıllı bina teknolojilerinin geldiği noktayı anlattı. Medeni Kahraman, ‘Günden güne hızlı bir büyüme grafiği gösteren Türkiye inşaat sektöründe teknoloji ile entegre, sürdürülebilir, enerji tasarrufuna önem veren nitelikli projeler ön plana çıkıyor. Rekabette önemli bir artı değer yaratan akılı ev otomasyonu kullanıcıların da aradığı bir özellik olarak öne çıkmaya başladı. Biz bu noktada geliştirdiğimiz inovatif ürünlerimiz, ilerici çözümlerimiz, teknik altyapımız ve lokal servislerimizle Türkiye’de önemli bir pazar payına sahibiz. Geçtiğimiz yıllarda lüks olarak görülen akıllı bina teknolojilerinin bugün gereklilik haline gelmesi, sektör açısından önemli bir noktada olduğumuzu gösteriyor. KNX olarak adlandırdığımız akıllı bina sistemleri AVM, otel gibi ticari segmentin yanı sıra konut pazarında da lüks olmaktan çıkıp günlük yaşamın içinde daha çok yer buluyor. Aynı zamanda kişiselleştirilebilen bu sistemle kişi kendi senaryolarını oluşturarak ihtiyaçları doğrultusunda yaşam kurgusunu şekillendirebiliyor. Ucu açık olarak sürekli geliştirilebilen sistemin enerji yönetiminden zaman tasarrufuna, uzaktan kontrol ile sağlanan güvenlik çözümlerinden eğlence sistemlerine kadar konforlu bir yaşam sunan birçok avantajı var. Özellikle konut sektörüne özel sonsuz çözümlerimizle projelerde geliştirici paydaş oluyoruz. Çözüm ortağı olduğumuz birçok projenin ikinci üçüncü projesinde de tercih ediliyoruz. Burada bizi ayrıcalıklı kılan en önemli kavram uzman mühendis ekibimizle know-how desteği vererek projeye özel şartnameler oluşturmamız. KNX sisteminde uzmanlaşmış ve ana işi olarak bu sistemi kullanan tek firmayız. Sistem dahilinde geliştirdiğimiz ara yüzler ile elektrik üzerine her şeyi tek bir cihaz üzerinde toplayarak konfor, kontrol ve enerji yönetimini en üst düzeyde kullanıyoruz.’ şeklinde konuştu.

KNX teknolojisinde konfor ve fonksiyonelliğin sınırı yok

Hayatı kolaylaştırmasının yanı sıra enerji tasarrufu sağlayabilen KNX sisteminin ilk temsilcilerinden olan Hager I Berker, teknolojiyi maksimumda kullanan modülleri ile akıllı bina sektöründe çığır açıyor. Bugün tüm firmalarda uluslar arası standart haline gelen KNX sistemi, kullanıcıların ihtiyaç duydukları modüllere göre sürekli geliştirilebiliyor. Sistem; daireler arası görüntülü & sesli görüşme, yönetim duyurularını anında takip, teknik, taksi, vale, kuaför, temizlikçi gibi hizmetlere hızlı ulaşım, aydınlatma, dim, perde-panjur, iklimlendirme ve müzik sistemi kontrolü, önceden ayarlanan ‘hoş geldin’ ve ‘güle güle’ senaryoları gibi hizmetleri barındırabiliyor. Müşteri talebine göre farklı senaryolar da geliştirilebilmesinin yanı sıra sinema, tatil, misafir, gece(uyku) modu v.b. gibi özel durum senaryoları da eklenebiliyor. Tüm bu hizmetler evden uzaktayken de akıllı telefon ve bilgisayarlardan takip edilebiliyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)