Işık Dokunuşuyla Yeniden Canlanan Yaya Köprüsü

Trace, Oklahoma’nın Tulsa kentinde yer alan Brady Arts Bölgesi’ndeki bir yaya köprüsünde yerleştirilmiş geçici bir sanat enstalasyonu.

Bu enstalasyon Geoffrey Hicks ve Grace Grothaus isimli iki sanatçının iş birliği sayesinde ortaya çıktı. İki sanatçı da sanat ve teknolojiden adeta büyülenmiş isimler. Proje, bu yaya köprüsünün popülerliği ve aynı zamanda ne kadar çok bakım eksikliğinin olmasına dair oluşan kontrasttan ilham alarak ortaya çıktı. Böylelikle sanatçılar enstalasyonlarıyla; hem köprüyü daha iyi hale getirecek hem de oradan geçenleri memnun edecek bir dokunuş yaratmak istediler.
2016’nın Mayıs ayından başlayarak yüzlerce LED döşeme makinesi; iki sanatçı tarafından köprünün ortasını çevreleyen geçit boyunca yerleştirildi. Her LED döşeme tek tek, üretimden imalata kadar neredeyse bir yıl süren iş birliği sayesinde, yazılım ve devreler dahil, reçine ile döküldü. 

Çalışmada günlük olarak tuğlalar güneş panelleri ile şarj oluyor ve akşam karanlığında çevreyi aydınlatıyor. Gece vakti beyaz ışık titreşimleri yanıp, sönüyor ve yayaların hareketine göre tepki veriyor. Tuğlalar, üzerlerine basıldıklarında ziyaretçileri parlak bir mavilikle aydınlatarak karşılıyor. Bu andan dakikalar sonra ise tuğlalar yeniden mavi ışık ile yanıyor. Üzerilerinden geçen insanlara adeta daha önce yürüdükleri yolun görsel bir kaydını veriyor…

UCAP tarafından desteklenen bu enstalasyon çalışması 2018’in yaz aylarına kadar gösterime açık olacak.

Kaynak:https://pldturkiye.com/bastigi...


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)