Isı Yalıtımı Olmayan Binalar Enerji Oburu

‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla bir açıklama yapan Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Son verilere göre, enerji tüketiminin yüzde 37’si binalarda gerçekleşiyor. Binalarda tüketilen enerjinin de yaklaşık yüzde 80’i ısıtma-soğutma için harcanıyor. Bu denli büyük bir kullanımda yaratılacak tasarrufun hem çevresel, hem ekonomik boyutta değerlendirilmesi gerekir. Kalekim olarak ısı yalıtımının önemine dikkat çekmeyi görev edindik” dedi.

Altuğ Akbaş, sözlerine şöyle devam etti: “Binalarda tüketilen enerjinin de yaklaşık yüzde 80’i ısıtma-soğutma için harcanıyor. Aslında evlerimizde günlük çözümlerle sağlamaya çalıştığımız fazla lambaları söndürmek ya da televizyonu kumandadan değil de düğmeden kapatmak gibi etkenler geri kalan yüzde 20’lik dilimin içerisinde. Dolayısıyla asıl tasarruf ısıtma ve soğutma tarafında gerçekleştirilmeli. Bu bakış açısıyla, ülkemizdeki binaların birçoğunu ‘enerji oburu’ olarak tanımlayabiliriz. Binaların gereksiz enerji tüketimini, akıllı, sistematik ve gerekirse zorlayıcı hedeflerle düzenleyebilirsek, harcadığımız enerjiden çok önemli orada tasarruf sağlayabiliriz.”

Mantolama sistemleri yarattığı tasarrufla birkaç yılda maliyetini karşılıyor 

Binalarda enerji verimliliği sağlanmasının, çevresel sorunlar ile mücadelede etkili bir uygulama olduğunu ifade eden Altuğ Akbaş, “Tüketici için çok avantajlı bir sistem olan ısı yalıtımının maliyeti, bir binanın toplam inşaat maliyetinin yüzde 3 ile 5’i kadardır. Yalıtım sistemi, sağlanan tasarrufla birkaç yılda maliyetini karşılıyor ve yalıtımlı bina ömrü boyunca tasarruf sağlamaya ve çevreye katkıda bulunmaya devam ediyor. Ayrıca binaların soğutma maliyeti, ısıtma maliyetine göre daha yüksek olduğundan mantolamayı sadece ısınma amaçlı düşünmemek gerekir. Kale Mantolama ile garanti altına aldığımız binalarda yaşayan tüketiciler, kışın ısıtma, yazın da soğutma amacıyla yapılan harcamalarda yarı yarıya tasarruf elde ediyor” diye konuştu.

Isı yalıtımı ancak yüksek kaliteli ürünlerle sağlanır

Akbaş, başarılı bir ısı yalıtım sistemi için her bir sistem bileşeninin yüksek kalite standartlarında olması gerektiğini belirterek, “Düşük kaliteli ürün ve uygulamalar tüketicinin yaşam konforunu azaltmakla kalmıyor, getirdiği ek maliyetlerle bütçeye daha çok zarar veriyor. 10 yıl ürün 2 yıl uygulama garantisi verdiğimiz Kale Mantolama ile binaları her türlü iklim ve olumsuz hava koşullarına karşı koruma altına alıyoruz. Başarılı bir ısı yalıtım uygulaması için, ‘en iyi ürün’, ‘en iyi çözüm’ ve ‘en iyi uygulama’ stratejisiyle hareket ediyoruz” dedi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)