Sürdürülebilir İş Ödülleri 2017 İçin Başvurular Başladı!

Türkiye’de sürdürülebilir iş modelleri ile değer yaratan şirketler, KOBİ’ler, yerel yönetimler ve startuplar 11 kategoride ödüllendiriliyor. Bu yıl Sürdürülebilir İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Raporu kategorilerinin de eklendiği ödüllere yapılan başvurular   ülkemizde alanlarında önde gelen jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek.

Sürdürülebilirlik Akademisi’nin iş dünyasının örnek projelerini ödüllendirmek üzere 4 yıl önce başlattığı Sürdürülebilir İş Ödülleri’ne merakla beklenen başvuru süreci başladı. Bu yıl 11 kategoride değerlendirilecek Sürdürülebilir İş Ödülleri’ne başvuracak kuruluşlar Türkiye’de sürdürülebilir gelecek hedefi ile yeni ekonominin örnek lider kuruluşları arasında yer alacak ve Türkiye’de diğer kuruluşlara model teşkil edecek projelerini paylaşmış olacaklar.

“İki Yeni Kategori”

İş dünyasının farklı alanlarındaki iş modellerinin ödüllendirildiği Sürdürülebilir İş Ödülleri’ne bu yıl “Sürdürülebilir İnovasyon” ve “Sürdürülebilirlik Raporu” olarak iki yeni kategori eklendi. Sosyal Etki, Sürdürülebilirlik İletişimi, İşbirliği, Tedarik Zinciri Yönetimi, Çeşitlilik ve Dahil Etme, Karbon ve Enerji Yönetimi, Atık Yönetimi, Su Yönetimi ve Startup kategorilerinin yanı sıra şirketler bu kategorilerde de başvuru yapabiliyor.

“Bu Yıl İlk Kez Yerel Yönetimler Başvurabilecek”

Değişime yön veren, dönüşümü sağlayan, küçük, orta ve büyük ölçekli şirketlerin ve startupların yanı sıra, bu yıl ilk kez yerel yönetimler de “Sürdürülebilir İş Ödülleri”ne başvurabiliyor. Yerel yönetimlerin çevresel ve toplumsal projeleri, Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesine katkıları kapsamında ödüllendiriliyor. Bu yıl yerel yönetimlerin de eklenmesiyle her kategoride 4 projeye ödül verilebilecek.

Günümüz ekonomilerinde kurumların borsa değerleri de artık sürdürülebilir iş modellerindeki performansları ile ölçümleniyor. Türkiye’de de Borsa İstanbul tarafından ilk kez 2014 yılında yayınlanan Sürdürülebilirlik Endeksi uluslararası yatırımcılar için önemli bir gösterge özelliği taşıyor ve endekste yer alan şirket sayısı her geçen yıl artıyor.

“Türkiye’nin Alanında Lider Jüri Üyeleri”

Bugüne kadar aralarında Unilever, Vodafone, Garanti Bankası, Ülker, Tofaş, Arçelik gibi Türkiye’nin lider şirketlerinin aldığı ödüllere başvurular 15 Ağustos’a kadar devam edecek. Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde bu yıl da yine her kategoride Türkiye’nin alanında lider isimlerinden oluşan jüri üyeleri başvuruları değerlendirecek.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)