Geçmişin Basamaklarıyla Fütüristik Höyüklere Varmak

Japonya da eski Japon mezarlarından esinlenen fütüristik bir kamusal alan tasarlandı. Japonya'nın Nara eyaletindeki Tenri İstasyonunda bulunan çok amaçlı kamusal alan, bisiklet kiralama, kafeterya ve oyun alanı gibi olanaklar içeren 6.000 metrekarelik alan üzerinde kurulmuştur.

CoFuFun adı verilen projenin amacı, toplumsal bağları güçlendirerek bölgenin yeniden canlandırılmasını teşvik etmektir. Proje adını bölgedeki eski ve kutsal mezarlıkların adı ile Japonca uğultuyu ifade eden sözcüklerin birleşiminden almıştır. 

Kent eski Japon mezarlığına ev sahipliği yaptığı için tasarım ekibi bu çalışmadaki yapıları mezarlık höyüğü temasından yola çıkarak yeniden yorumladı. Proje sadece bölgenin toplumsal inançlarından esinlenmemiş mimari ve coğrafi dokusunu da yapıda hissettirmeye çalışmıştır. 

Kentin Coğrafyasından referans alınarak bazı yapılar bastırılmış bazı yapı elemanları ise yükseltilerek hafif kubbesel görüntüler sağlanmıştır. Bu kubbesel çatılar aynı zamanda merdiven olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Cephesi beyaz beton prekastlardan oluşan yapılar dört farklı yükseklikte yapılandırılarak mimari bir denge üzerine kurulmuştur. CoFuFun  farklı ziyaretçiler için ilginç rekreasyon alanlarına sahip yapısıyla kente dinamiklik katmak isteyen mimarların amaçlarına ulaşacağına inandırıyor.


Proje Künyesi:

Proje Adı: CoFuFun
Proje Tarihi:2017
Proje Mimarları: Nendo Mimarlık Stüdyosu
Proje Bölgesi : Nara, Japonya



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)