Yanardağ Kenarına Yapılan Sürdürülebilir Ev

Tasarımcılar hep olmayanı tasarlayıp sunmanın peşinde. Tüm kozlarını alışılagelmiş çizgilerin dışına çıkarak kullanan tasarımcılar, her geçen gün birbirinden farklı projelerle karşımıza çıkıyor. ArtisTree şirketi ve tasarımcısı Will Beilharz’a ait Phoenix House Hawai’de dünyanın en büyük yanardağlarından birinin kenarına yapıldı. Kiralanabilen evin gecelik fiyatı 111 dolar tabii bir de yanardağ kenarında konaklamayı göze alabilirseniz.

Dünyanın en aktif yanardağının küllerinden yükselen, geri dönüşümlü malzemelerden yapılmış bu güneş enerjili ev Hawaii takım adalarında yer alıyor.

Lav şelalesine oldukça yakın bir konumda olan ev eşsiz bir doğa manzarasına sahip. Çevre dostu Phoenix House’in yaratıcısı etkileyici portföye sahip ArtisTree şirketi. Kilauea’nın yanındaki Mauna Loa yanardağının tabanında bulunan 450 metrelik Phoenix House, sürdürülebilirliğin bir parçası olarak tasarlandı.

Hayatın doğasını simgelemek için yaratılmış olan Phoenix House, modern bir çiftlik evinden gelen görsel öğeleri yalın volkanik manzarayla birleştiriyor. Bina, sıcak lavı temsil eden geri dönüştürülmüş paslanmış oluklu metalin yanı sıra, harmanlanmış Shou Sugi Ban kerestesi ile çevrelendi.

Tasarımcı Will Beilharz evi dünyaya duyduğu derin saygıya ithafen tasarladığını açıkladı. Sürdürülebilirlik, Phoenix House’un en büyük odak noktalarından biri. Phoenix House, güneş enerjisi ve geri dönüştürülmüş materyallerin kullanımına ilaveten yağmur sularını topluyor ve yeniden kullanıyor.Sürdürülebilir ev, elektrik, yüksek hızda wifi ve sıcak duşlar dahil olmak üzere evin tüm konforunu sağlayacak özellikle donatıldı.

Kaynak: Serkan Beyde





Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)