Ofislerdeki Atık Denetimi Tasarımla Sorgulanıyor

Sürdürülebilir tasarım ilkeleriyle yaşanabilir bir çevreyi desteklemek üzere gerçekleştirilen Cradle to Cradle ürün tasarım yarışmasının kazananlarından olan Caterina Vianna ve Ferran Gesa, ofisler için ürettikleri akustik bölücü panel ile atık sorununu gündeme taşıyorlar.

Ofislerde fiberglas, melamin, poliüretan gibi malzemelerle üretilen ve aslında çevreye ve insan sağlığına son derece zararlı olan bölücüler alternatif malzemelerle üreten Vianne ve Gesa, tipik malzemelerin hem kullanım ömürleri boyunca ürettikleri toksinlere hem de kullanım sonrası döngülerine dair sorunları da tasarım yoluyla tartışmaya açıyorlar. Tasarladıkları MyEcoWall, sağlıklı bir çalışma ortamına katkı sunmanın yanı sıra ofislerin değişken mekansal ihtiyaçlarına da karşılık veriyor.

Doğada bakteriler tarafından ayrıştırılabilen mantar ve yünü, tekrar kullanılabilen alüminyum iskelet ile bir araya getirerek tasarladıkları bu bölücüler, tekerlekleri sayesinde kolayca hareket ettirilebiliyor. Üstelik mantar ve yünden yapılan gövde kısmının parçalı yapısı, malzemenin zarar görmesi durumunda kolayca bütünlüğü bozulmadan değiştirilebilmesini de sağlıyor.

Yün kaplamadaki farklı seçenekleri ile mekanın görsel olarak hareketlendirilmesini de sağlamak mümkün.
Fotoğraflar: © Caterina Vianna ve Ferran Gesa

Kaynak:http://www.hafelegateway.com



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)