Görülesi Bir Kültürel Mekan: Zhuhai Opera Binası

Çin’in Guangdong eyaletine bağlı Zhuhai kentinde, deniz kabuğu şeklindeki opera binasını görenler şaşkına dönüyor. Yaklaşık 50 bin metrekarelik alana inşa edilen ‘’Zhuhai Opera House’’un  içinde bin 550 kişilik bir konser salonu, tiyatro salonu, lobi, bir salon ve bir sahne bulunuyor. Kültür merkezinde opera konser, bale, müzikal, tiyatro, sanatsal etkinlikler ve defileler sergileniyor.

Zhuhai Opera Binası’nın aydınlatılmış görüntüsü için tasarlanan bu proje de, uçtan uca bina ölçekli LED ekranlar, gösterişli ışık ve video şovlarıyla oldukça dikkat çekiyor.

Speirs+Major tarafından hayata geçirilen opera binası projesinde geceleri ışık; yarı şeffaf,delikli cephe ile adeta bir oyun oynuyor. Zarif formu, kendinden aydınlatmalı bir simgeye ve şehir manzarası içinde “görülesi” bir istikamete dönüştürüyor.

Animasyonlu içerik, Pearl Nehri deltasında bir balıkçı limanı olarak Zhuhai’nin mirasının ruhunu kapsayan denizi düşündürüyor. Diğer görüntüler ise; opera binası oditoryumundaki performanslarla bağlantılı olarak, kamusal alanların keyfini çıkaran ziyaretçilere ücretsiz ses ve ışık eğlencesi sağlamak için adeta birer araç.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)