Orman Dekorunda Şeffaf Sanat

Sanat gösterilerini,   büyük geniş yapılar ile  görkemli  kültür merkezlerinden sıyrılıp sade ve doğal bir ortamda gerçekleştirmek isteyen sanatçılar için ormanın ortasına beyaz plastikten devasa bir balon yerleştirildi.

Proje Hollanda’da  Oerol Festivali kapsamında yapılacak müzik ve sanat gösterileri için performans alanı olarak oluşturuldu. Loud Shadows adlı şişme pavyon yerleşimi şeffaf görünümüyle bir masal  ormanı içinde hissettiriyor.

‘Hollanda her yerde’ temasından yola çıkan festival ormanın da içinde bulunduğu adanın tamamını büyük bir gösteri ve sergi alanı olarak kullanmayı amaçlıyor.

 Balonun şeffaf cephesi aslında plastik balon pavyon ile yeşil çevre arasındaki geçişin bulanıklaşmasını sağlayarak orman manzarasını sanat için samimi bir dekor haline getiriyor.

Geçici bir yerleşim alanı olan pavyon, dairesel boru ağlarıyla ortadaki  merkezi alana bağlanıyor.  İstenilen yere monte edilebilen bu plastik yapı kurulumu ve çıkartımı sonrasında geriye bir tahribat bırakmıyor.Bu çalışma Plastique Fantastique, Kate Moore, Soltz ve LeineRoebana'nın ortak bir projesi olarak tasarlandı.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)