Kitapların Fantastik Evi

Çin’in Suzhou kentinde  Wutopia Laboratuvar Mimarları  tarafından  tasarlanan Zhongshu Kitabevi  kristal alanı ve gökkuşağı panelleriyle ziyaretçilerini ağırlayarak kitaplar için son derece ilgi çekici bir alana çeviriyor.

Zhongshu Kitabevi Çin’in Suzhou kenti Jiangsu eyaletinde bulunuyor. Wutopia Laboratuvarı mimarı Yu Ting 1380 m2 lik alanda bulunan kitabevini ‘kristal alan’ temasıyla yeniden tasarlıyorlar.

Kitabevi dört ana bölüm ve birkaç alt bölüme ayrılarak her biri kendi içinde bir özel konum ediniyor. Önerilen kitapların sergilendiği şeffaf akrilik raflardan oluşan beyaz oda cam tuğla ve aynalarla birlikte parlaklığıyla mağazanın içerisine doğru merak uyandırıcı etki yapıyor. Bu şeffaf ve berrak alanı daha kapalı ateş böceği mağarası diye adlandırılan kristal ışıklandırmalı bir koridor izliyor.

İç mekanlar kitabevinden ziyade  kitap müzesinde geziyor hissi uyandırıyor ziyaretçilere. Kafe ve oturma alanına bağlanan ana karşılama girişi kitaplardaki renkli karakter ve hikayelerin renklerini gökkuşağıyla taşıyor.

 Işıkların kullanılmasıyla ve renkli paneller yardımıyla ana karşılama salonu davetkar bir çizgi de çiziyor tüm yaş grupları için. Kitap evi, kafe, dinlenme alanı, sanat ve tasarım bölümü, çocuk oyun alanı ve çocukların kitap okuyabileceği minimalist kamp alanlarıyla görsel çekiciliğine işlevsel alternatifler de sunuyor.


Proje Adı: Zhongshu Kitapevi

Proje Mimarları: Wutopia Laboratuvar , Yu Ting

Proje Bölgesi: Suzhou, Jiangsu eyaleti, Çin 

Fotoğraflar: Hu Yijie, Creatar 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)