Dönüş, Yeniden Yaşa...

ABD’ nin Michigan eyaletinin en büyük şehri olan Detroit’ i yeniden inşa etme konulu programda hem yerli hem ülke çapındaki tasarımcılar tarafından farklı fikirler ortaya konuldu. Bunlardan biri de Los Angeles’ ta yer alan EC3 mimarlarının tasarım uygulamasıdır. Önce tasarlanan sonra kente uygulanan bu proje kentin kullanılan ama yetersiz alanlarının potansiyelini irdeledi. Daha sonra hafif prefabrik sistemlerle yarım dönümlük arazi üzerinde bu proje uygulandı.  Dokuz adet tonoz binadan oluşan bu yerleşim alanı Detroit’in büyüyen nüfusu için ekonomik konutlar sunuyor.

Tasarımcı mimarlardan Edwin Chan Detroit’in konut yapılaşmasının birçoğunun eski ve atıl bakımsız olduğu izlenimiyle True North’un tasarımına adım attı. Bunun için Pazar talepleri yerine ekonomik konut tipolojileri oluşturmak ve şehirde ikonik, alternatif, yaratıcı yaşam tarzlarına olanak sağlayan kapsayıcı ve beklenilen bu vizyonu geliştirdi.

Alanları daha verimli kullanmak amacıyla Quonset kulübelerinin orijinal şekline mimari dokunuşlar gerçekleştirdiler. Merkezi adada mutfak, banyo ve ortak ihtiyaçlar bulunurken bu alan polikarbonattan üretilmiştir.Yapının geri kalan kısmı içeriye doğal ışık sağlayan şeffaf bir zarftan oluşuyor.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)