11. Ulusal Aydınlatma Kongresi: “Aydınlatmada Akıllı Teknolojiler”

ATMK, AGİD ve UBM’in iş birliği ile düzenlenen “11. Ulusal Aydınlatma Kongresi”, 21-22 Eylül 2017 tarihlerinde Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Etkinlik programında; konusunda uzman 6 konuşmacı, 12 sunumlu bildiri ve 20 poster bildiri yer alacak. Kongre; “10. İstanbulLight Uluslararası Aydınlatma&Elektrik Malzemeleri Fuarı” ve ilk kez düzenlenecek “Aydınlatma Tasarımı Zirvesi” ile birlikte aynı ortamda gerçekleştirilecek.

Bu yılki ana teması “Aydınlatmada Akıllı Teknolojiler” olan kongre, aydınlatma alanındaki en son gelişmelerin, teknolojilerin tartışılması için önemli bir platform oluşturacak. Tüm bunların yanı sıra etkinlik kapsamında genel aydınlatmanın kuralları ve gereklilikleri konularında vurgulayıcı bilgiler de paylaşılacak. İlk gününde sektör dışından farklı bir görüş açısı ile Serdar Kuzuloğlu’nun “Teknoloji-Akıllılık” üzerine keyifli söyleşisi ile açılacak kongre, Heper’in sponsor olduğu “Akıllı Şehirler” oturumu ile devam edecek. Bu oturumda İskandinav ülkelerinde ve Türkiye’de çok sayıda kamu alan aydınlatması danışmanlığını üstlenmiş olan AF Lighting’in lideri Allan Ruberg konuşmacı olarak yer alacak.

Günün ikinci oturumunda ise “İnsan Odaklı Aydınlatma” konusunda dünyaca bilinen araştırmacılardan biri olan Bianca Van Der Zande, “Sağlıklı Bina ve Çevre Aydınlatmaları” üzerine sunumunu gerçekleştirecek. Philips Aydınlatma’nın sponsor olduğu bu oturum ve kongrenin ilk günü sonunda akıllılık-teknoloji-aydınlatma ilişkilerinin kurulmuş olması hedefleniyor.
Schreder’in sponsor olduğu “LED Standartları” oturumunda; hala eksiklikleri olan LED uygulama standartlarının mevcut durumu tartışılacak. Türkiye’de önemli elektrifikasyon projelerine imza atmış Sabri Günaydın’ın konuşması ile konu mercek altına alınacak.

Dördüncü oturumun konusu ise, LED ya da konvansiyonel herhangi bir ışık kaynaklı armatürün dünyada kabul görmesi, katma değerli ürün haline gelmesi için ilk şartlardan biri olan “Optik Tasarım”. Ulusal ve uluslararası iki konuşmacının yer alacağı bu oturumda ışığa yön-şekil verme aracı olan optik tasarımın önemi ve gereklilikleri vurgulanacak. Türkiye’de yetişmiş Fizik disiplinli optik tasarımcı Mesut Işık ve yine Fizik kökenli tasarımcı Alberto Ruffino’nun konuşmaları ile konu masaya yatırılacak.

Son oturumda “Armatür Tasarımındaki Yeni Yaklaşımlar ve Uygulama Örnekleri” ele alınacak. Bu oturumda Prof. Dalia Galico konuşmacı olarak katılacak. Galicio; uluslararası iş birlikleri, ortak inovasyonun önemini, uzun yıllar İtalya–Çin arasında koordine ettiği entegrasyon projesi örneği ile açıklayacak.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)