Günümüzde Gayrimenkul Sektörünün Yeni Gündem Konusu; Yatay Mimari.

Günümüzde gayrimenkul sektörünün yeni bir gündem konusu var; Yatay Mimari. Devletin gündeminde de olan bu yeni nesil mimarlık anlayışı için inşaat firmaları ve mimarlar ön çalışmalara başladı. Peki, Yatay Mimari ile yeni projeler nasıl hayat bulacak? Bilirkişilerin söylediklerine göre; yeni yapılacak binalarda arsada inşaat sınırları genişleyecek, dikey yerine yatay mimari teşvik edilecek. Bu da insanların doğa ile bütünleşmesini ve çocukların özgürce oyun oynayabilecekleri alanlara ulaşmasını sağlayacak.

Son günlerde Türkiye gayrimenkul sektörü Yatay Mimari’yi tartışıyor. Devletin gündeminde de olan bu konu için belediyeler ve tüm proje firmaları yol haritası çizmek için çalışmaya başladı.  Peki, Yatay Mimari ile hayatımız nasıl değişecek? Bilirkişilerin söylediklerine göre; yeni yapılacak binalarda arsada inşaat sınırları genişleyecek, dikey yerine yatay mimari teşvik edilecek. Doğru yerlerde doğru yapıların yapılmasıyla insanların doğa ile bütünleşmesi ve çocukların özgürce oyun oynayabilecekleri alanlar gün yüzüne çıkacak. Aslında bu bakış açısıyla tasarlanan yapılar da yok değil. Bunlarda biri de Ankara’nın Gölbaşı Ballıkpınarı Köyü’nde hayata geçen Aden Ballıkpınarı Konut Projesi.

Yatay yaşam konseptini, müstakil yaşam ayrıcalığına dönüştüren proje…

Müşterilerine mimari çözümlerden proje geliştirmeye, finansman yönetiminden işletmeye kadar 360 derece hizmet sunan Lejant Proje tarafından Ankara’nın Gölbaşı Ballıkpınarı Köyü’nde hayata geçirilen Aden; yatay yaşam konseptini, müstakil yaşam ayrıcalığına dönüştürüyor. Dalgıç GY ve Lejant ortaklığıyla hayat bulan Aden, 2+1’den 5+1’e kadar geniş seçeneklerle sunulan villalar ve farklı mimarisi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ferah mimarisini, yüksek tavanlarla destekleyen   benzersiz projede; evin içinde sayılabilecek şekilde tasarlanan havuzlar ve özgür kullanım imkanı sunan bahçeler de bulunuyor. Sosyal donatıları ve yeşil alanları ile doğanın içinde yaşama fırsatı sunan Aden Ballıkpınarı; Mogan Gölü ve Eymir Gölü ile Beynam ormanları tarafından çevreleniyor. Kent merkezine 20 dakikalık mesafede yer alan Aden Ballıkpınarı’nda trafik sorunu yaşanmadığı gibi 7/24 profesyonel güvenlik hizmetiyle huzurlu bir yaşamın kapılarını konukları için açıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)