Klasik Ofisler İnovatif Çözümlerle Tarihe Karışıyor…

Sağlıklı, çevreye duyarlı ve teknoloji ile entegre iş ve yaşam alanları oluşturmaya yönelik tasarım çözümleri geliştiren Addo Furniture, dünyanın birçok ülkesinde  prestijli projelerin tercihi oluyor. Ofiste yaratıcılığı tetikleyen tasarım olgusu ve konforu buluşturarak özgün projelere imza atan marka, Danimarka menşeili DSV Global Transport and Logistics’in Kağıthane’deki Türkiye ofisinde ‘yeni nesil ofis’ kavramını yeniden yorumluyor.

Günümüzde teknolojinin gelişimine bağlı olarak dünya hızla mobilleşirken günün büyük bir bölümünü geçirdiğimiz ofisler de bu gelişime ayak uyduruyor. Klasik ofisler tarihe karışırken, yenilikçi ve kişisel konfora yönelik tasarımlarla iş hayatı yeni bir boyut kazanıyor. Teknolojiyi hayatı kolaylaştıran çözümlere dönüştüren ve ofis tasarımı alanında yeni alışkanlıkları tetikleyen Addo Furniture, Danimarka menşeili DSV Global Transport and Logistics’in Kağıthane’deki Türkiye ofisinde inovatif bir projeye imza attı.

Yeni nesil ofis projelerinde teknolojik çözümler ve iletişime açık alanlar ön planda…

Teknolojinin gelişimi ile birlikte değişime uğrayan yeni ofis alışkanlıklarına uyum sağlayan proje, günün belli bölümünde ayakta çalışmaya olanak sağlayan asansörlü masalar, minderli merdivenlerle donatılan sosyal alanlar, akustik düzenlemeler ve teraslarla birlikte sosyal ve teknolojik yapısıyla dikkat çekiyor.  Masalar, dolaplar, kesonlar, koltuklar ve genel bekleme bölümleri Addo Furniture tarafından hayata geçirilen projede, Danimarka çalışma yönetmeliklerine uygun olarak günün belli vakitlerinde sağlık faydaları sebebiyle ayakta çalışmaya olanak sağlayan asansörlü masalar tercih edildi.

Addo Furniture kalitesi ile tasarlanan ve yeni nesil ofis dinamiklerini yansıtan DSV Global Transport and Logistics ofisinde Addo Furniture Firma Ortağı İbrahim Yıldız, Addo Furniture Genel Müdürü Bünyamin Usta ve DSV Global Transport and Logistics Genel Müdürü Ozan Önder ve proje mimarı Şükrü Tokel ev sahipliğinde basın söyleşisi düzenlendi.

Addo Furniture Firma Ortağı İbrahim Yıldız, marka olarak sadece ofis tasarımı alanına fokuslandıklarının ve bu alanda tasarımın gücü ile fark yarattıklarının altını çizdi. Yıldız, ‘Addo Furniture olarak biz üretimdeki kalite anlayışımız ve gücümüzü tasarım ile birleştirerek çok özel tasarımlar geliştiriyoruz. Avusturya, Dubai, İsviçre başta olmak üzere 10 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. 5000 m2 alanda üretim gerçekleştiriyoruz ve İstanbul Basın Ekspres Yolu’nda 1000 m2’lik yeni showroom’umuzda hizmet veriyoruz. Sürdürülebilir kalite ilkemiz ile DSV Global Transport and Logistics, Eczacıbaşı, Erdemir, Kardemir, Borusan gibi dev firmalarının ofis tasarımlarına imzamızı attık.’ dedi.

Addo Furniture Genel Müdürü Bünyamin Usta ise, gerçekleştirdikleri projelerdeki asıl çıkış noktalarının ‘tasarımın gücü’ olduğunu ve bu noktadan hareketle yeni alışkanlıklara kolaylıkla adapte olduklarını belirtti. Ofiste iyi bir tasarımın motivasyondan yaratıcılığa kadar her alanda iş hayatına pozitif etkiler sağladığına vurgu yapan Usta, içinde bulunduğumuz dönemde artık daha sosyal, iletişime ve birlikte çalışmaya elverişli projelerin revaçta olduğunu söyledi. Usta, ‘Modern hayatın getirdiği yenilikler ile insanların yaşam tarzları, iş yapış şekilleri ve beklentileri değişti. Üretimin ana odağını oluşturan ofisler de değişimin en hızlı yaşandığı alanlar olmaya başladı. Yıllar içinde sürekli form ve şekil değiştiren ofisler, çalışanı sürekli mutlu eden, motivasyonu artıran ve teknoloji ile entegre olacak şekillerde dizayn edildi. Bu akım ofis mobilyalarında markaların özel koleksiyonlar ve tasarımlar geliştirmesini zorunlu kılarken, tasarım ‘herkes için erişilebilir' bir boyut kazandı.

 İdeal çalışma ortamı kurgusu, teknolojinin gelişmesi ve buna bağlı olarak alışkanlıkların değişmesiyle hızla farklılık gösteriyor. Eskiden sakinlik ve sessizlik en önemli beklentiyken günümüzde komün çalışmaya olanak veren, iletişimi besleyen ve sosyal artıları fazla olan tasarım ofisler ön planda. DSV bu anlamda yeni trendleri yansıtan bir proje oldu. Addo Furniture olarak sadece fokuslandığımız alanda, müşterinin beklentisiyle yeni nesil ofis olgusunu birleştiren ofisler tasarlıyoruz. Ofiste iyi bir tasarımın motivasyondan yaratıcılığa kadar her alanda iş hayatına olumlu katkılar gösterdiği inancıyla hareket ediyoruz. Yenilikçi ve dinamik çizgimizi tasarımcı işbirliklerimiz ile sürekli canlı tutuyoruz. Sezgin Aksu & Silvia Suardi, Erhan Bektaş, Jeremiah Ferrarese, Paolo Scagnellato gibi önemli tasarımcılarla işbirliği halindeyiz. Özellikle executive  alanda bu sene hayata geçirdiğimiz ‘New Products for Addo’ konsepti ile sektörün en iddialı markasıyız. 2017’ye NEL, SLIM, Piazza, Bob ve Alfred ile güçlü bir giriş yaptık, çok kısa süre içinde de hız kesmeden yeni ürünlerimizi piyasaya sürmeye hazırlanıyoruz. ‘ dedi.

Ofis tasarımında teknoloji projeye yeni bir boyut kazandırıyor…

DSV Global Transport and Logistics Genel Müdürü Ozan Önder, yeni nesil ofis dinamiklerini yansıtan Türkiye ofisiyle markanın dinamizmini bir üst seviyeye taşıdıklarını vurguladı. Önder, ‘Taşıma ve lojistik çözümleri alanında global bir tedarikçi olan firmamızda, sektörün yapısı gereği hizmet verdiğimiz alanlarda teknolojiyi ve çağın getirdiklerini yakından takip ediyoruz. Dolayısıyla ofis tasarımında da bizi yansıtan, dinamizmimize ayak uydurabilen, esnek çalışma şartlarına uygun, iletişime açık bir proje hayal ettik. Hayal ettiğimiz gibi, bizi yansıtan bir proje oldu. İstanbul’da Premier Kampus’e geçerken flat ofis konseptiyle oluşturulmuş İskandinav tarzını yansıtmak istedik. İskandinav çalışma tarzında çalışan mutluluğu ön plandadır. İş-özel yaşam dengesine çok önem verildiği gibi işte geçirilen vakitte de sağlıklı olmanın özendirilmesi gerekir. Ergonomik sandalyelerin dışında hareketli olmayı sağlamak için DSV Genel Merkez Danimarka’da hareketli masalar tasarlanmıştır. Biz de bunu merkez ofisten sonra ilk uygulayan ülke olduk.’ dedi.

Y kuşağının çalışma alışkanlıklarını da düşünerek tasarlanan özel proje

İş dünyasının yeni yıldızı Kağıthane’de Feryapı tarafından projelendirilen Premiere Kampüs’te yer alan DSV Global Transport and Logistics’in yeni ofis projesini yürüten IT Müdürü Erhan Dosdoğru, tüm dünyada ofis trendlerinin dikey binalar yerine az katlı yatay binalardan oluşan kampüs düzenine doğru değişime uğradığını vurguladı. Dosdoğru, ‘1990’lı yılların başında Google ile başlayan ve kısa sürede iş dünyasını etkisi altına alan kampüs ofisler, artık tüm dünyada trend belirleyici şirketlerin tercihi olmaya başladı. Türkiye’nin ilk kampüs ofisi olan Premiere Kampüs’te yeşil alanlar, ısıtma soğutmadaki efektif çözümler ve kullanılan malzemelerle doğal kaynaklara olumsuz etkileri en aza indirerek Leed Gold sertifikalı özel bir projeye imzamızı attık. Birleştirilebilir modüller sayesinde 40m2 ile 300 m2 arasında küçük ofisler, 80 m2 ile 1.000 m2’lik orta boy ofisler ve özel girişli 10.000 m2’lik genel merkezler mevcut… Benzersiz mimariyle dışarıda fark yaratırken içeride de firma beklentilerine uygun özel alanlar yaratılıyor. DSV Global Transport and Logistics’in Premiere Kampüs’teki ofisinde Addo Furniture teknolojisi ile Danimarka çalışma yönetmeliklerine de uyum gösteren asansörlü boyu yükseltilebilen masalar ile sosyal donatısı yüksek, ferah ve esnek bir yapı oluşturduk. Gün boyu oturarak çalışmanın sağlığa zararları göz önüne alındığında artık birçok firma ayakta çalışmaya olanak sağlayan asansörlü modülleri destekliyor. Buradan hareketle DSV projesi Addo Furniture’ın tasarım ve üretim altyapısı ile Y kuşağının sosyallik ve esneklik beklentilerini de karşılayan özel bir proje oldu.’ dedi.

Proje kimliğine özel tasarım çizgisi ile gelişmiş üretim altyapısı

İşlevsel ve estetik tasarımlarıyla projelere değer katan Addo Furniture, özel üretim altyapısı ile teknoloji, fonksiyonellik, materyal ya da renk seçiminde ihtiyaca göre farklı çözümler geliştiriyor. Hastane, kreş, üniversite gibi birçok farklı sektörün dinamiklerine özel üretim gerçekleştiren Addo Furniture, bünyesindeki ünlü tasarımcıları ve kendi kreatif ekibi ile 'özgün ve işlevsel tasarım' iddiasını koruyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)