Tüm Mimari Projeler Elektronik Ortama Taşınacak

Miimari projeler artık belediyeler veya yetkili kurumlar tarafından taranarak doğrudan tapu müdürlüklerine gönderilecek.Elektronik ortama taşınacak projelerin güncel hallerine tüm resmi kurumlar tek tık ile ulaşabilecek.

Projelerin elektronik ortama taşınmasıyla birlikte , projeler üzerinde yapılacak tadilat ve revizyonların tapu idareleri ile tapu ve ilgili idareler nezdinde eş zamanlı olarak güncellenecek olması sektör adına resmi süreçleri inanılmaz derecede hızlandırıcı bir gelişme olarak yorumlandı.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığınca yayınlanan 1777 sayılı 24/08/2017 tarihli genelgeye göre, kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemlerine esas olan mimari projeler artık belediyeler veya yetkili kurumlar tarafından taranarak tapu müdürlüklerine gönderilecek.

Buna göre idareler 31 Aralık 2017 tarihine kadar söz konusu projeleri mimariproje.tkgm.gov.tr adresine yükleyecek.

Alım satım işlerinde satın alınacak dairenin bulunduğu apartmanın yaşı, net ve brüt alanları tapu senedinde bulunmadığından yaşanılabilecek aksaklık ve dolandırıcılık vakalarının da böylelikle önüne geçilebilmiş olacak.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)