Ferah, Çevreci ve Sade​

İspanyol Mimarlık Stüdyosu Ábaton, kamyonetin arkasında taşınabilen ve neredeyse her yere yerleştirilebilen bir mikro ev geliştirmiş. ÁPH80 isimli bu ev iki kişiye yeterli alanı sağlayacak şekilde tasarlanmış. Ölçüler mimari ekibin kapsamlı bir çalışması sonucunda farklı alanların değerlendirebileceği ve iç mekandaki duygunun dolgunluk kazanabileceği şekilde belirlenmiş. ÁPH80, 27 metrekare (9x3m) ve 3 ayrı bölümden oluşuyor. Oturma odası / mutfak, banyo ve çift kişilik bir yatak odası. Evin yüksekliği ise 3,5 mt. Merkezde  oturma odası ve mutfak bir arada konumlanıyor, banyo ve yatak odası ise her iki yanda yer alıyor. Bu ev dört ila altı hafta içinde üretilebiliyor, kurulumu ise sadece bir gün sürüyor. 

ÁPH80 karayoluyla kolayca nakledilebiliyor ve neredeyse her yere yerleştirilmeye hazır durumda. Konfor ve dengeyi sağlamak için seçilmiş malzemelerden yapılmış basit ama sağlam bir yapı. 

Dış cephesi tamamen gri çimento paneller ile kaplanmış olan yapı monolitik bir form oluşturuyor. Bina, 10 cm ısı yalıtımı olan havalandırmalı bir cepheye sahip. Panellerin bazıları sürgülü sistem ile cam ve kapıların gerektiğinde paneller ile kapanmasını sağlıyor.

ÁPH80 ÁBATON’un ilkelerini ve amaçlarını bünyesinde barındırıyor: ferah, çevre duyarlı ve sade...,

 Evde kullanılan malzemelerin çoğu geri dönüştürülebilir ve ÁBATON’un tüm projeleri için geçerli olan sürdürülebilirlik kriterleri karşılıyor, ağacından beyaza boyandı.




Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)