Zeminden Cepheye, Cepheden Çatıya Işıklar Ürünleri

Toprak, bir yapı malzemesi olarak MÖ. 5000’lerden beri kullanılıyor… Günümüzde özellikle doğal bir malzeme olarak potansiyeli yeniden keşfedilen tuğla, ekolojik olmakla beraber kendinde barındırdığı yüksek teknik özelliklerle hem mimari hem de insani ihtiyaçlara kolaylıkla cevap verebiliyor.

Hava koşullarının değişiyor olması ve sürdürülebilirlik kavramının gündelik hayatımıza yerleşmesiyle birlikte yangın dayanımı, ısı ve ses yalıtımı, nem kontrolü gibi nitelikler son tüketicinin sıklıkla aradığı özellikler haline geldi. Uygulaması kolay ve yerel üretime elverişli yapı malzemesi tuğla ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda şiddetli fırtınalar ve zamanın getirdiği yıpranmayı hızlandıran unsurlar karşısında diğer yapı malzemelerine oranla daha yüksek dayanım sağladığı ortaya kondu.

Hal böyle iken, inşaat mühendisinden mimara, gayrimenkul yatırımcısından son tüketiciye herkesin gözü kil ürünlerini arar oldu. Çağdaş yapı teknolojilerinin sıklıkla konuşulduğu bu dönemde çatıda dayanıklılık, zeminde sağlamlık, mekânda sessizlik diyenler yuvasında tepeden tırnağa Işıklar Yapı Ürünleri’ni tercih ediyor!

Işıklar Çatı Sistemleri’ndeki tüm kiremitler bugüne kadar yapılan en gelişmiş tasarımlara sahiptir. Hafif dalga hissi veren çizgilerden, çift oluklu güvenilir kilit sistemine kadar her türlü estetik ve güvenlik kriterleri standart olarak ele alınmıştır. Söz konusu Işıklar Yapı Ürünleri’nin seçkin ürün gamındaki birbirinden eşsiz ton ve formdaki kiremitlerini tercih etmekse sonuç reddedilemez bir estetik görünüm oluyor.

Işıklar Yapı Ürünleri’nin yeni dönem dış cephe sistemleri ile iç mekanda önemi göz ardı edilemeyecek bir konfor sağlanabiliyor. Ekoklinker, 2 yıllık AR-GE’nin sürdürülebilir bir sonucu olarak hem ısı yalıtımını hem de komşu duvarlarda ses yalıtımını maksimumda tutarak yuvanızı adeta kucaklıyor. Isı yalıtım plakaları da dış hava koşullarına karşın klinker gibi sağlam bir kabuğun içinde korunmuş oluyor. Yine yalıtım plakaları üzerine kaplama tuğlaların yapıştırılmasıyla elde edilen İzoklinker Isı Yalıtım sistemiyle hem dekoratif hem de ısı yalıtımlı duvarlar elde ediliyor.

Tekstüründeki farklılık sayesinde her stil ve anlayışa uygun bir tercih olarak Işıklar Kaplama Tuğla dış cephede ve iç mekânda kullanımıyla geleneksel dokuları yansıtırken, hem strüktürel hem de dekoratif olarak değer kazanıyor. Yeni gelişmekte olan robotik üretim teknolojileri ile daha da esnek kullanım kabiliyeti kazanan kaplama tuğla; inşaat sırasında hız ve kolaylık sağlıyor. Birde yüksek dayanıklılığı sebebiyle yapınız için bir zırh görevi görüyor.

Yapınızın vazgeçilmez parçası olarak peyzaj düzenlemeleri için ideal tercih, yüksek basınç dayanımı ve düşük su emme oranına sahip olmasıyla Işıklar Taban Tuğla oluyor. Olumsuz hava şartlarının etkileyemediği %100 kil içerikli bu doğal ürünün farklı tekstürü sayesinde otopark giriş çıkışları gibi eğimli yüzeylerde kaymayı önlediği gibi, yapısı sayesinde kavisli desenlerin oluşturulmasında büyük kolaylık sağlıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)