​“İyi Bir Komşu” Nasıl Olmalı​

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 15. İstanbul Bienali, sanatçı ikilisi Elmgreen & Dragset küratörlüğünde, “iyi bir komşu” başlığı altında, ev ve mahalle kavramlarını ele alıyor. Küratörler tarafından geliştirilen 40 soru etrafında şekillenen 15. İstanbul Bienali, birbirine yürüme mesafesinde altı komşu mekânda ziyaretçilerini ağırlıyor. Bienal bu yıl İstanbul Modern, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Pera Müzesi ve Küçük Mustafa Paşa Hamamı gibi daha önce de İstanbul bienallerine ev sahipliği yapan mekânların yanı sıra, Cihangir’deki ARK Kültür ile Asmalımescit’te yer alan sanatçı stüdyosu gibi konut özelliği taşıyan mekânlarda yer alıyor.

Bienal ile ilgili Özel Saint Benoît Fransız Lisesi Silüet Gösteri Salonu’nda bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç konuşma yaptı.

İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer’in moderasyonunda gerçekleşen basın toplantısı, 15. İstanbul Bienali küratörleri Elmgreen & Dragset ile 15. İstanbul Bienali’nin Kamusal Program Koordinatörü Zeyno Pekünlü’nün bienalin oluşum sürecine dair gerçekleştirdiği ve iyi bir komşu başlığının nasıl belirlendiği, bienaldeki sanatçı ve işler, mekânlar, kamusal program ve yayınların hikâyelerine dair bilgilerin verildiği bir söyleşiyle devam etti. İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı konuşmasında: “Bu yıl, vakfımızın 45. yaşıyla birlikte, İstanbul Bienali’nin de 30. yılını kutluyoruz. İstanbul Kültür Sanat Vakfı olarak toplumsal yaşamda önemli bir yeri olan kültürün, kalkınmanın da ana etkenlerinden biri olduğu inancıyla bu alandaki uluslararası işbirliklerimizi güçlendiriyor ve ülkemizin kültür ve sanat yaşamını zenginleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)