Zeminde Komple Çözüm Maxicoat

Dalsan Alçı, yıllardır iç  mekanda kullandığı alçıyı inşaatın her kademesine sokmaya kararlı. Kuru duvar sistemleriyle geleneksel yapı malzemeleri karşılaştırıldığında sağladığı avantajlar ile tercih edilen Dalsan Alçı ürünleri, 2011’de dış cepheye taşıdığı alçıyı, şimdi de zemine taşıdı. 

Alçı pazarında sürekli çıtayı yükseltme anlayışıyla hareket eden Dalsan Alçı, yıllardır iç mekanda kullandığı alçıyı inşaatın her kademesine sokmaya kararlı. Kuru duvar sistemleriyle geleneksel yapı malzemeleri karşılaştırıldığında sağladığı avantajlar ile tercih edilen Dalsan Alçı ürünleri, 2011’de dış cepheye taşıdığı alçıyı, şimdi de zemine taşıdı. 

Zeminde Komple Çözüm 

Dalsan Alçı’nın FLOORTEK’ten sonra yine zeminde kullanılmak üzere pazara sunduğu MAXICOAT, döşeme betonu üzerine kullanılan kolay yayılma özelliğine sahip hazır karışım zemin harcıdır. Yüzeye 5-6 santimetre uygulanan çimento esaslı şaplar yerine, zemin üzerinde çatlama yapmadan en az 2 cm kalınlıkta uygulanabilen MAXICOAT, çimento esaslı şapla yapılan uygulamalara göre çok daha hızlı ve kolay uygulanıyor. Çimento esaslı şaplara göre birçok üstün özelliği olan MAXICOAT da Dalsan Alçı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin tescilli bir markası. 

Düzgün ve Sert Yüzey 

MAXICOAT yüzeye, 2-10 cm kalınlıkta uygulanıyor, kendiliğinden yayılarak yüzeyi teraziye alıyor. Üstün yapısı sayesinde içeriğinde herhangi bir çökelmeye izin vermeden, bütün yüzeyi homojen bir şekilde sertleştiriyor. 

Üstün Mekanik Dayanım 

MAXICOAT hazır karışım zemin harcı, C16 sınıfına sahip bir ürün, 16N/mm2 basınç dayanımı ile çimento esaslı şaplara göre çok daha iyi basınç dayanımı sunuyor. Konvansiyonel metotlarla elle hazırlanan ve inşaat mahallinde karıştırılarak elde edilen şaplar, gerçekte istenilen dozajın altında ve gerekli koşullara uyulmaksızın hazırlanabildiği için kalite sürekliliği sağlanamıyor. MAXICOAT hazır karışım harcı ise bilgisayar kontrolünde ve sürekli denetim altında üretiliyor. 

Erken ve Yüksek Mukavemet 

MAXICOAT, erken mukavemetten dolayı, uygulandıktan 2 saat sonra yaya trafiğine açılma imkanı sağlıyor. Zemini erken yaya trafiğine açmak, inanılmaz büyük bir avantaj. Çünkü üzerine erken çıkıp diğer işleri yapabilme becerisi sağlıyor. Yüksek mukavemeti sayesinde yüzeyinde çatlama yapmayan MAXICOAT uygulandıktan sonra yüzeyi ıslatma ihtiyacı da duymuyor. 

A1 Sınıfı Yanmaz Malzeme 

Hazır karışım zemin harcı MAXICOAT, çimento gibi A1 yanmaz malzeme sınıfında yer alıyor. Her iki ürün de yanmaz malzemeler olsalar da, MAXICOAT’un bünyesinde bulunan kristal su nedeniyle ayrıca yangını geciktirme özelliği de sağlıyor. 

Makine ile Uygulama 

Uygun karıştırıcılı makine ile uygulanan ve uygulama tamamlandıktan 2 saat sonra üzerinde yürünebilen MAXICOAT’un üzerine iklim koşullarına göre tam kuruma sağlandıktan sonra son kat uygulama yapılıyor. 

MAXICOAT, ayrıca sahip olduğu 

GREENGUARD GOLD sertifikası ile iç mekan hava kalitesine de katkı sağlıyor. İçeriğinde bulunan Uçucu Organik Bileşenler (VOC) açısından 10.000’e yakın kimyasalın taraması yapıldığında VOC değeri sınır değer olan - 0.22 mg/mm3’ün altında olduğu sertifikalandırıldı. 

MAXICOAT ile Doğaya Katkı 

Geleneksel çimento esaslı şaplara göre çok daha az karbon salımı yapıyor.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)