Perakende Mekanın Desenleri

Paris’in en görülmeye değer alışveriş merkezlerinden biri olan Printemps  Haussmann 1865 yılından  beri çok katlı mağazacılık hizmeti vermekte…  Orijinal iç mekanlarını yangınla yok olsa da mimarlık stüdyosu UUfie’nin çalışmalarıyla eski cazibesini tekrar ayakta tutuyor. 

Mağazaların odak noktası olan büyük merdiven atriyum mimarlar tarafından cam ve alüminyum tabakalarla katmanlanarak renk efektine dönüştürüldü.  Proje süreci, yapının simgeleşmiş statüsünü tekrar yakalanması amacıyla 2013 te başlatılan bir yarışmada UUfie’nin kazanıp, üstlenmesiyle başlıyor. 

                                    

Mağazanın 1894’teki ikonik cam kubbelerini konsept edinen mimarlar üç boyutlu forma sahip bir dikey kubbe tasarımı geliştirdiler. Cam zemin ve aynalı tavan ile dikey sirkülasyonun akıcılık sağladığı tasarım alüminyum levhalara desen verilip renkli camlarla tamamlanmasıyla geliştirilmiş.  

Kamusal iç mekandaki ziyaretçileri yürüyen merdivenlere yönlendiren görünümler tek yönlü aynalarla görüntüleri gölgeye dönüştürmekte. 

Bu renkli örtü ve geometrisi kavisli panellerin kombinasyonu ve tek yönlü ayna yardımıyla üç boyutlu şekiller oluşturarak boşluktan bakıldığında büyüleyici anlar yaşatır.  Bu geometrik  hareketler perakende mekanlar için de aynı zamanda bir fon görevi görmekte. 

                                          


Mimar: UUfie
Proje Bölgesi: Paris, Fransa

Kaynak:designboom


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)