Meksika Sahilinde Sofistike Bir Duruş

Meksika’nın Boca del Rio bölgesinde kentin kültür yaşamını güçlendirmek için bir süreç geliştirildi.  2014 yılında başlayan bu süreçte Boca del Rio’nun Filarmoni Orkestrası’nın oluşturulması, çeşitli müzik etkinlikleri düzenlemek ve kentin kültür hareketliliğine katkı sağlamak için bir yapı tasarlanmaya başlandı.

Rojkind Mimarlar bu yapı merkezinin sahil şeridinde yer alması ve mahalleyi canlandırması için büyük bir master planı hazırladılar. Bu master plan çerçevesinde kent dinamiklerini ifade eden ve sahil boyunca insanları karşılayan modern yapı tasarlandı.

Foro Boca adı verilen yapıda, şehrin altyapısını ve kentsel imajının  bir yansıması olan yapı dalgakıran formlarla beton kullanılarak brütalist bir şekilde yorumlandı. Beton hacimli binanın içinin yorumlanışı ve tasarlanışı da en az binanın duruşu kadar sofistike bir hal alarak hem sanatsal hem mimari bir sunum  yapmayı mümkün kılmıştır. 

Prova odaları, ses kayıt stüdyoları,dans sahneleri ,atölye, tiyatro sahnesi gibi kamusal açıdan sosyal zenginlik ve deneyim sağlamayı geliştiren mekanların olduğu kültürel yapıda ortak erişim noktaları iç sürkülasyonda merkezi boşluklarda  ahşap merdiven latalarının dizilimi ve özenli ışıklandırma sayesinde yapı başlı başına bir kültürel mimari ögesi olmayı hedefliyor.

Mimar: Rojkind Arquitectos | Michel Rojkind 

Planlama ve İnşaat Süreci:

Alan: 2014-2017

Lokasyon: 5410.0 m² 

Fotoğraf: Jaime Navarro

Kaynak: designboom,plataformaarquitectura


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)