Parametrik Tasarım ile Yaşam Merkezi

İsviçre’nin Arosa kentinde bulunan ve  Mario Botta Architetto tarafından tasarlanan, otel ve spa bölümlerinden oluşan sağlıklı yaşam merkezi huzuru farklı bir seviyeye taşırken çevreyle bağlantısını ise muhteşem bir mimari parça ile oluşturuyor.

 Arosa’nın olağanüstü coğrafi yapılarından da ilham alan mimarlar yeni yerleşim bölümlerini fonksiyonel bir programla geliştirdi. Mario Botta’nın parametrik tasarım konseptinde tasarladığı Tschuggen Bergoase Spa, deniz seviyesinden 1,800 m yüksekliğinde bir dağ içine oyulmuş 4 katlı yapılardan oluşuyor.

Gece karanlığında ışık ağacı gibi beliren yapının konstrüksiyonu da yine gizlenmiş oluyor. Soyut bitki geometrisi olarak tasarlanan  yapılar doğal peyzaj seyrini de cömertlikle sunmakta. İç mekanda farklı işlevler maksimum esneklikte çözülürken modüler tasarım teraslar halinde bir süreklilik gösteriyor. 

Çevreden binalara erişimi sağlayan cam geçit ve doğal taş kaplı duvarın yanı sıra yapının iç mekanı sauna, solaryum, yüzme havusu ve teras olarak dörde bölünmüştür.  

İşveren: Tschuggen Grand Hotel

Mimar: Mario Botta Architetto

Lokasyon: Arosa, İsviçre

Fotoğraf: Fotoğrafçı: Enrico Cano, Mario Botta

Kaynak : architonic, arch2o


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)