Tohumdan Doğan Mimari

Brezilya’da Campos do Jordão şehrine bağlı São Paulo’da bulunan Casa Pinhão’nın tasarımı Patalano Arquitetura’ya ait. Mimar, bölgede yaygın olan alışılmış Avrupa mimarisinden farklı bir tasarım yapma fikrinden yola çıkarak çevreyle uyumlu bir yapı tasarlamış. 

Yabani çam ve araucaria ağaçlarının hakim olduğu göz kamaştırıcı bir doğada bulunan evin formu çam kozalaklarından çıkan çam fıstığı gibi filizleniyor.

Merdiven yerine rampaların kullanıldığı, koridorların yerine insanları yol boyunca kucaklayan, her adımda duyguları değiştiren heykelsi formların bulunduğu evin iç mimarisi ise mimarisi kadar etkileyici... 

Evde soğuk kış günlerinde misafirleri sıcak bir ortamda ağırlamak amacıyla ahşap, taş ve cam kullanılmış. Evin tamamı metal çerçeveli ve zamanla yaşlanan doğal malzemelerden yapılmıştır. 

Patalano, Odun ve taşı ısı ve cam kullanarak manzara ile bütünleşip iç mekana ışığın girmesini sağlamış. Mimarlara göre doğal malzemeler, kavisli örtü, ve doğanın içine yerleşimi konut yapısının organik estetiğini ortaya koyan en önemli unsurlar. 

Kaynak: Patalano Arquiteturagaleriadaarquitetura

Mimarlar: Patalano Arquitetura

Alan: 1200m²

Lokasyon:  SP , Brezilya


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)