Modernliğe Bağlılık: ICA Miami

Miami Çağdaş Sanat Enstitüsü (ICA Miami), İspanyol  Aranguren+Gallegos Arquitectos’in metalik cephe tasarımıyla kapılarını kültürel etkinliklerle birlikte ziyaretçilerine açtı.

 ICA Miami, birçok popüler mekanın bulunduğu NE 41.Cadde’sinde Miami Tasarım Bölgesi’nde yer alıyor. Bölgedeki mekanların çarpıcı estetik yapılarına karşın, halkı kendisine çekebilecek  metaformik olarak mıknatıs yapı olarak belirlenen proje süreci geliştirilmiş. Mimarlar mıknatıs fikrinin müzenin süreklilik arz eden sosyal aktivitelerinin yanı sıra binanın caddeye bakan cephelerinde de yaşaması gerektiğini düşünmüşler. 

Böylelikle ortak bir fikrin sonucu olarak geometrik metal paneller kullanılmış. Panellerden bazılarının eğrili yerleşimi sonrasında geceleri aydınlatmaya destek olan sistemler kurulmuş. Manyetik mıknatıs fikrini ayna ve metal malzemeleriyle güçlendiren mimarlar bu malzemelerin özenli ve özgün kullanımının binaya kişilik ve karakter kazandırdığını ifade ediyorlar.

Karakteristik kültürel binanın iç mekandaki sergi anlarının ise büyük ve esnek olabilmesi adına nötr karakter yüklenimi doğru bir tasarım olarak kabul edilmiş. Şehir için bir sanat eseri olan bina,  Aranguren + Gallegos Arquitectos'un ABD’deki ilk projesi olması nedeniyle de özel bir önem arz ediyor. 

Kaynak: deezen

Fotoğraf: Iwan Baan


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)