Formlara Saygılı Chilmark House

Gray Organschi Architecture tasarımı Chilmark House’ın tasarım yaklaşımı Martha üzüm bağlarından esinleniyor. Martha'nın Güney kıyılarındaki Chilmark'ın tarihine ve mimari mirasına şekil veren New England formlarına saygı duyarak tasarlanan ev ve stüdyo, manzara içinde sessiz bir şekilde oturan alçak eğimli çatılara sahip. 

Çeşitli özel alanları saklayan avluda aynı zamanda manzarayı izleyebilecek boşluklar da yer almakta.  Bir aile bileşimini barındıran bu ev  geniş bir merdivenle çiftlik yolunun ve sahilleri birbirine bağlayarak yaya erişiminin çevre arazilere dağılımını sağlayabilmekte. 

Kömür renkli sedir duvarlarla çevrili olan yapıda üst hacim gölgeli teraslar oluşturarak evin alt kısmına doğru uzanır. Tabandan tavana cam sistemiyle doğal ışığı olabildiğince verimli değerlendirmek istenmiş ve okyanus manzarasının evin ana mekanlarda da akıcılığı korunmuş. 

Birçok odasına direkt olarak dışarıdan da girilebilen evde böylelikle her odanın  bahçeye geçişi kolaylıkla sağlanmış.

İç mekan yaklaşımını dış cephe kaplamalarından ip ucu alarak tasarlayan mimari ekip renk dış cephedeki küllü sedir ve dokulu beton duvarların yanında iç mekanda renk tonlarının farklılaştığı kontrplaklar kullanmıştır. 


Kaynak: deezen, archdaily

Proje Adı: Chilmark House

Mimarlar: Gray Organschi Architecture, Aaron Schiller

Proje Yılı: 2017

Proje Bölgesi: Dukes County, Birleşik Devletler

Fotoğraflar: David Sundberg / Esto


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)