Dinamik Sıcaklık Konsepti: Vodafone Red Academy

Ağırlama katında lamine parkenin sıcaklığı tercih edilmiş olup bu kaplama ile misafirlerle yapılacak görüşmeler için samimi bir mekan yaratılmış...

8 katta toplam 550 m2 alana sahip Vodafone Red Academy, Mimaristudio ekibinin iç mimari tasarım ve proje çalışmaları sonrasında hayata geçmiş bir kurumsal eğitim merkezi. Öncesinde bir giyim perakende zinciri olarak kullanılan binanın kompakt yapıdaki her katı akademi programı dahilinde içinde farklı işlevleri barındıracak biçimde planlanmış. 

Özellikle hedef genç kullanıcı profili çıkış noktası ile katlarda dinamik ancak kurumsal bir tasarım yaklaşımı benimsenmiş. Bu çerçevede gerek malzeme seçimleri, gerekse renk tercihleri konsepti şekillendirmiş.

Binaya gelen kullanıcılar, mekânlardaki döşeme kaplama tercihlerinden, duvar ve tavanlarda yapılan farklı uygulamalara, mobilya tasarım ve seçimlerinden, katların aydınlatma konseptine kadar katların birbirinden bağımsız yapısını rahatlıkla algılamakta. Ortak kullanım alanı zeminlerinde porselen seramik kullanılırken, ağırlama katında lamine parkenin sıcaklığı tercih edilmiş. Lamine parke kaplama ile misafirlerle yapılacak görüşmeler için samimi bir mekan yaratılmış, aynı zamanda mekan sıcaklığının gerek lamine dokusu gerek ise yapısındaki yalıtım gücüyle sabit kalması amaçlanmış. 

Duvar ve tavanların boya renklerinde yapılan farklılıklar, çeşitli renkte tasarlanmış alüminyum profiller ve görsel giydirmeler mekânın iç kabuğuna hareketlilik kazandırmış.  Binanın kullanım hedefi ile uyumlu, hareketli, dinamik ve eğlenceli çeşitli görsel çalışmalar ortaya konulmuş.



Bakınız: Mekan Düzlemlerinde Yaşamsal İzler: %100 Organik ''Lamine Parke''


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)