Dekorasyonla Naturelleşmek: ​Martis Kampı 141​

Yapıyı doğayla bütünleştiren iki önemli unsur, uzun ve geniş pencereler ile ormanla kesişim sağlayan ahşap lamine zemin döşemeler olmuş.

Martis Kampı 141, Kaliforniya Lookut Dağı’ndaki kayak pistleri için yapılan bir tatil konutu ve bu konut doğanın şeffaflığını ziyaretçilere aktarmak için bir aracı görevi görüyor. Zeminden tavana kadar doğayla iç içe bir mekân sunan bu evler, doğanın sıcaklığını iç konforuyla da sergilemekte. Dağ ve orman ekolojisini yansıtan avlular, açık oturma alanı ile yemek alanına bağlanıyor. Kat planı ise birbirinden ayrı iki farklı arazi düzlemini içerisine almış durumda. Güneşin de etkisiyle genişleyen manzara konutun yaşanabilirlik seviyesine katkı sunuyor. 

Evin merkezi olan salon mutfağı da içerisine alarak  ortak bir zemin üzerinde kullanıcılar için ortak bir alan oluşturuyor. Ortak zemindeki bu merkezi alanı doğayla bütünleştiren iki önemli unsur, doğayla kaynaştıran uzun geniş pencereler ile  ormanla kesişim sağlayan ahşap lamine zemin döşemeler olmuş.

Mekânı dışarıdaki soğuk iklimden ayrıştırmadan korumak için iç mekandaki ısınma çözümü şömine ve yer döşemeleriyle sağlanmaya çalışılmış. Projenin mimarları Foulkner Architect bu döşemeleri ceviz lamine seçerek mekânın doğal ve sofistike tarzını yine naturel görünümlerle buluşturmayı amaçlamış.


Bakınız: Mekan Düzlemlerinde Yaşamsal İzler: %100 Organik ''Lamine Parke''


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)