Gülümse: Doğanın Tebessümü

Zemini ahşap lamine parke, duvar ve diğer yapıları ahşap lamine keresteli ahşap olan tünel, doğanın samimiyetini ve sıcaklığını kentliye yine tasarım zekası İle gösteriyor.

Alison Brooks Architects, American Sertağaç Konseyi (AHEC) ve Londra Tasarım Festivali’nin işbirliğine katkıda bulunmak için simgesel bir yapı projesi hazırladı. 

‘Gülümse’ isimli yaşanabilir ve keşfedilmeye açık proje, festivalin simgesel projelerinden biri olarak kabul görmüş. Biçim olarak kavisli bir boru şeklinde olan yapının tamamı %100 doğal ahşap lamine kullanılarak yapılmış.

Amerikan lale ağacından üretilen lamine ahşaplar, çapraz kullanımlarla ve bu eğrisel formdaki yapıyla mekansal ve yapısal potansiyelini sergilemekte. İnşai büyüklükteki bu ahşaplar çapraz lamine ahşap (CLT) ile yapılan ilk mega tüp olarak ziyaretçilerin keşfine açık olarak sergileniyor.

Zemini ahşap lamine parke, duvar ve diğer yapıları ahşap lamine keresteli ahşap olan tünel, doğanın samimiyetini ve sıcaklığını kentliye yine tasarım zekası ile gösteriyor. American lale ağacı hızlı yetişen bir tür olduğu ve ladine göre daha güçlü yapıda olduğu için tercih edilmiş.


Bakınız: Mekan Düzlemlerinde Yaşamsal İzler: %100 Organik ''Lamine Parke''


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)