Buckingham Sarayı: İkonik İngiliz Yapısı

Mimarlar; John Nash, Edward Blore, Aston Webb, William Winde, Thomas Cubitt tarafından tasarlanan Buckingham Sarayı 1837 yılından beri İngiliz hükümetlerinin resmi konağı olarak kullanılmaktadır. Toplam 775 odaya sahip olan Buckingham Sarayı 1700’lü yıllarda inşa edilmiş ve 1800’lü yıllarda Barok mimari tarzıyla bitirilmiştir.

Sarayda toplam 1,514 kapı ve 760 pencere bulunmaktadır.  Saraya elektrik ilk olarak 1883 yılında  Balo Salonu’na kurulmuştur ve  bugün sarayda yaklaşık 40 bin aydınlatma elemanı bulunmaktadır.

Buckingham Sarayı, Royal Collection’tan paha biçilmez eserler ile dekore edilmiştir; tablolar Grand Merdiven’in kıvrımlı mermer merdiven duvarlarına yerleştirilir ve hala Queen Victoria tarafından yapıldığı gibi ayarlanır.

İkonik İngiliz yapılarından biri olan sarayın tüm ziyaretçilere erişilebilir olması için 2008 yılında daha öncede kurulan asansör platformu değiştirilerek saraya ve çevresine uyumlu bir asansör sistemi geliştirilmiştir. Düzenlenen asansör sistemiyle sarayın ihtişamlı gezisinde tüm ziyaretçilerin sürekli erişimi sağlanmıştır.




Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)