Barok Mimarisinin Cömert Eseri:​ Schönbrunn Sarayı

Schönbrunn Sarayı Viyana şehir merkezinin batısında yer alır. Dev bir park alanının içerisine inşa edilen yapı günümüzde de önemli turistik yerlerden biridir. Avrupa’nın en önemli kültürel anıtlarını barındıran saray 1569 yılında İmparator II. Maximillian’ın yazlık ev olarak kullanılması için inşa edilmiştir. 

Barok mimarisiyle inşa edilen saray gösterişli ve zengin bir dekorasyona sahiptir. Sarayın en önemli alanları 19.yüzyıl şaheseri olarak gösterilen Walnut Room (Ceviz Odası) ve özenle hazırlanan peyzajıyla dolu bahçesidir. Sarayın en önemli ismi olan Maria Theresa’nın etkileri sarayın hemen hemen tüm alanlarında hissedilir. Saray en büyük ihtişamını Maria Theresa’nın  isteğiyle gelen Mimar Nikolaus Pacassi’nin rokoko tarzı düzenlemesiyle almıştır. 

Saray bahçesinin sınırlarında, orman ve korular ile Schönbrunn ahırları, saray tiyatrosu, saray şapeli, çocuk müzesi yer almaktadır. Park bu tarihi yapıları ve eşsiz peyzajıyla 1996 yılında UNESCO dünya mirasları listesine alınmıştır. Barok mimarisiyle inşa edilen yapı dışarıdan soğuk bir yapı gibi algılansa da içinde Avusturya tarihinin zenginliğini yaşatmaktadır



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)