MVRDV' nin Sembolik Geçidi: Silhouette

MVRDV, Rusya’nın  Moskova kent merkezindeki önemli tarihi binaların yakınında kurulacak karma kullanımlı kompleks tasarımı için uluslar arası bir yarışmanın galibi oldu. Silhouette olarak adlandırılan kompleks geometrik hacimlere sahip 52.000 ticaret ve konut alanlarından oluşmakta.

MVRDV’nin kurucularından Jacob van Rijs projeyi şöyle anlatıyor: ‘Silhouette, şehirde bulunan klasik basamaklı bina siluetlerinin soyut bir tasarımı, aynı zamanda büyük hacimli sıcak tonlarıyla şehir merkezine doğru da sembolik bir geçiş noktası.’

Sakharov Caddesi ile Sadovaya-Spasskaya Caddelerinin kesiştiği köşede bulunan yapı, 78 metreye kadar yükselirken  Moskova silüetine yeni bir profil olarak eklenecek. Dinamik cephesi, her kat  zemininin benzersiz bir konfigürasyona sahip olmasını böylelikle çeşitli daire tipleri ile çeşitli yerleşim planları yapılmasını sağlamakta. 

MVRDV tasarımı Silüet şehrin manzaralarını eğimli çatı örtüsüyle güçlendirirken ayrı girişler yaratmak için modüler olarak tasarlanmış. Binanın referans olmasının en belirgin sebebi farklı formunun yanı sıra cesur bir varlık sergileyen kırmızı seramik ile kaplanan cephe sistemi olmuş.

                


Proje Adı: Silhouette
Mimarlar: MVRDV
Bölge: Moskova, Rusya
Yıl:2017+
Fotoğraf: MVRDV
Kaynak: designboom, archdaily, metalocus.es


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)