Vadistanbul AVM İç Mimari Projesi, 3XKO İmzasıyla Hayata Geçirildi

Vadistanbul AVM İç Mimari Projesi, Uluslararası Mimarlık Firması 3XKO İmzasıyla Hayata Geçirildi.

Uluslararası Mimarlık firması 3XKO, Benoy firması ortaklığı ile 100.000 m²'lik Vadistanbul Alışveriş Merkezi iç mimari tasarım projesini hayata geçirdi. Artaş Grubu ve Invest İnşaat ortak girişimi, Vadistanbul Alışveriş Merkezi, eski bir sanayi bölgesi olan ve kentsel dönüşüm programı çerçevesinde yeni baştan düzenlenen Cendere Vadisi’nin merkez noktasında yer almaktadır. 

3XKO Architects, AVM kapsamında bulunan tüm genel mekânların ve mağaza cephelerinin uygulama projesini ve ihale dokümanı projesini alt yükleniciler ile koordinasyon içerisinde sürdürülme görevini üstlenmiştir. 4 kata ve 100.000 m²'lik kiralanabilir alana sahip proje yaklaşık 250 adet mağazadan ve Cendere Vadisi Ormanı manzarasına hakim, çatı teraslı bir yemek katından oluşmaktadır. Yemek katında aynı zamanda sinema ve oyun alanı konumlandırılmıştır. Proje kapsamında, dış perakende caddeleri yapının bir parçası olarak düşünülmüş, iç ve dış mekanlar birbirine bağlanmıştır. Bununla birlikte, 3XKO Architects, Alışveriş Merkezi’ni İstanbul Seyrantepe Metro İstasyonu’na bağlayan, tek raylı (Monorail) bağlantı istasyonlarının projesini de gerçekleştirmiştir.

Vadistanbul AVM’nın ön plana çıkan noktalarından biri, Avrupa’nın en büyükleri arasında yer alan, Türkiye'nin ise en büyük serbest form çatısına sahip olmasıdır. Yapının en alt seviyesine kadar gün ışığını taşıyan serbest çatı konstrüksiyonu, çelik yapının mimari karakterini vurgulayan, dinamik bir aydınlatma sistemine dönüşerek projenin heykelsi etkisini güçlendirmiştir. Üç ana çıkış noktasına sahip tasarım, kent, akarsu ve orman unsurları üzerine kurulmuştur. Yapının organik şekilli tavan elemanları ile ortaya çıkartılan renk ve yansımalar akarsu algısına atıf yaparken, AVM’nin tüm katlarında, orman dokusuna, doğaya ve doğal formlara güçlü şekilde bağlı tasarım detayları uygulanmıştır. Bununla birlikte, tüm dikey elemanlarda, mağaza cephelerinde, duvar ve kolonlarda, yürüyen merdivenlerde İstanbul’un ve şehir yaşamının yoğun, dinamik ve geometrik yapısı, sokak çizgisinden türeyen dokular ve şekiller eşliğinde yansıtılmıştır.

Uluslararası Mimarlık şirketi 3XKO 2012 yılında, üç erkek kardeş, Korkut, Korkmaz ve Koray Özgenler tarafından kurulmuştur. Firma yetkilileri 3XKO Architects bünyesindeki faaliyetleri öncesinde, yirmi yılı aşkın bir süre İngiltere, Almanya ve Fransa'da yer alan, uluslararası alanda tanınmış mimari firmalar için çalışmış, dünya genelinde önemli sayıda yüksek profilli projelere önderlik etmiş ve ödüller kazanmıştır.

Konut, ofis, perakende eğitim ve kültür yapıları, iç mekân, grafik ve marka tasarımı gibi farklı proje tipleri üzerine uzman 3XKO Architects’in tasarım değerlerindeki mükemmeliyetçi bakış açısı, araştırma-geliştirme ve sürdürülebilirlik kavramları üzerine kurulmuştur. Merkez ofisi İstanbul Beyoğlu’nda bulunan firmanın, Köln’de yer alan ofisinin yanı sıra Paris ve Londra’da bağlantı ofisleri bulunmaktadır.

3XKO son dönemde İspanya’da yer alan önemli bir ticari yapı projesi, Almanya’da bulunan ve 2018 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacak olan, mikro konut ve beş yıldızlı otel projesi gibi farklı bir çok uluslararası ve Türk firma için tasarım çalışmaları gerçekleştirmektedir. 3XKO, Alman verimliliğini, İngiliz tasarım çizgisi, Fransız diplomasisi ve Türk tutkusu ile harmanlayarak, yurt dışında ve Türkiye’de bulunan müşterileri arasında köprü kurmayı aktif şekilde sürdürmektedir.



İşveren: Vadistanbul Artas – Invest 
İç Mimari Uygulama Projesi: 3XKO 
İç Mimari Konsept Tasarım: Benoy



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)