Yeni Nesil Yatırımda ‘Turistik Gayrimenkul’ Öne Çıkıyor

Küreselleşen dünyayla doğru orantılı olarak değişen günlük alışkanlıkların yanı sıra, yatırım alışkanlıkları da hızla değişime uğruyor. Geleneksel yatırımlara alternatif olarak yeni nesil alternatifler, hızla değerlenen turistik şehirlere yöneliyor. Portekiz’in en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden biri olan Libertas, turizm gelirleri günden güne artış gösteren dünyanın en güvenli 3. ülkesi olan Portekiz’in başkentinde gayrimenkul değer artışının yanı sıra turizm amaçlı kullanılan garanti kira gelirli projelerde yatırım imkanı sunuyor. 

Farklı ihtiyaçlar doğrultusunda yaşam tarzı ve yatırımlarında farklı bir vizyon arayan yeni nesil, hem yaşam hem yatırımda alternatif oluşturan yurtdışı yatırımlarına yöneliyor. Yurtdışı yatırımlarında ise kiralama, dekorasyon, bakım ve yönetim derdi olmadan, Golden Visa alımına olanak sağlayan, takibi kolay turizm projeleri öne çıkıyor. 

Globalleşen dünyayla uyumlu, kira geliri garantili turistik projeler 

Zengin tarihi miras, sıcak iklim, uygun fiyatlar ile güvenli bir tatil imkanı sunan Portekiz’in en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden biri olan Libertas, yeni neslin yönelimi doğrultusunda turizm amaçlı kullanılan projeler de geliştirip yönetimini yapıyor. Turizm amaçlı kullanılan projelerde yatırımı özellikle Golden Visa almak isteyen, yaşadıkları şehri terketmeden garanti kira geliri elde etmek isteyen genç aileler tercih ediyor. Garanti kira gelirinin yanı sıra gayrimenkul değer artışı muhafaza etmeye olanak sağlayan turizm projeleri uzaktan yönetim derdi olmadığı için yabancı yatırımcının ilgisini çekiyor, ancak son zamanlarda Portekiz’liler de bu tarz yatırımlara yöneliyor. Portekiz genelinde konut fiyat endeksi 2016’dan 2017’ye %10 artış gösterirken turizm amaçlı kullanılan projelerde buna ek olarak yılda %4 kira getirisi 10 gün kullanım hakkı ile Avrupa'da kolay yatırım yapılabiliyor. 

Libertas’ın turistik projeleri arasında Benfica Stadyumu’na bakan Upon Lisbon ve başkentin tarihi ve yaşam dolu merkezi Chiado’nun en karakteristik meydanı Largo Rafael Bordalo’ya bakan Unique Chiado öne çıkıyor. Mayıs 2017’de açılan ve 8.8 müşteri memnuniyeti ile hizmet veren Upon Lisbon’da satılık son alternatifler 250.000 Euro’dan başlıyor.

 19.yy mimarisine sahip 4 katta 10 eşsiz rezidanstan oluşan renovasyon projesi Unique Chiado ise, 2019 Mart ayında dekorasyonlu olarak teslim edilecek. Bir ve iki yatak odalı alternatiflerinde yatırım bedelinin %4’ünü 3 yıl boyunca mal sahibine garanti ediyor. Lizbon’un en hareketli ve tercih edilen bölgesinde yer alan projede iki yatak odalı alternatifler 1.020.000 Euro’dan başlıyor.

500 bin euro’luk nakit yatırıma Golden Visa ve AB vatandaşlığı hakkı

Golden Visa veren ülkeler arasında Portekiz, Türkiye’deki düzeni bozmadan vatandaşlık sürecini tamamlamaya olanak sağlaması ile öne çıkıyor. Aynı zamanda Portekiz, ekonomisi ve gayrimenkul piyasası hareketliliği sebebi ile de yatırımcıların gözdesi oluyor. Müşteriye uzun soluklu hizmet sunmayı amaçlayan Portekiz’de Ev, Golden Visa amaçlı konut alımında doğru partnerlerle müşterileri bir araya getirerek süreci en etkili şekilde yönetiyor. Bir Türk gayrimenkul profesyoneli ile muhatap olarak, sürecin her aşamasında etkin destek alan yatırımcılar, evin satın alınmasından kiralanmasına, sonrasındaki satışına kadar bütün aşamalarda ve Golden Visa & AB vatandaşlığı konularında istedikleri an danışmanlık alabiliyor. Avrupa’da oturum ve çalışma iznini kapsayan Golden Visa’ya başvuru şartı olarak toplam 500 bin Euro’luk bir veya birden çok gayrimenkul yatırımı aranıyor. Golden Visa, başvuru yapan kişinin yanı sıra, eşini, 18 yaşını doldurmamış çocuklarını, 18 yaş üzeri çalışmayan, eğitim hayatına devam eden ve bekar olan çocuklarını, hatta belli şartlarla ebeveynlerini de kapsıyabiliyor. Oturma ve çalışma izni sağlayan Golden Visa, Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkını da kapsıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)