"Yapılarda Tuğla Kullanımı Teşvik Edilmeli"

Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneğinin gerçekleştirdiği ve aynı zamanda dernek üyesi olan “IŞIKLAR YAPI ÜRÜNLERİ” nin ana sponsorluğunda gerçekleşen Yapı Malzemelerinde Konfor ve Sağlık Konferansı 30 Mart 2018 tarihinde Grand Ankara Otel' de gerçekleşti.

Etkinlikte açılış konuşmasını TUKDER Başkanı Sn. Kadir Başoğlu yaptı. Sektör ile ilgili son gelişmelerin paylaşıldığı ve tartışıldığı konferansta, yenilikçi ürünler geliştirmek ve imal etmek için ihtiyaç duyulan yeni yatırımlar konusunda, uluslararası yatırımcı firmalarla görüşmeler yapıldı. Çözüm önerilerinin ve piyasa şartlarının değerlendirildiği bu büyük organizasyonda, buluşma noktası niteliğini taşıyan konferansın moderatörlüğünü sanatçı Sn. Hakan Bilgin ve Tukder başkanı Sn. Kadir Başoğlu üstlendi.

Kuzeybatı Almanya Tuğlacılar Birliği Başkanı Dr. Dieter Figge, dinleyicilere yabancı ülkelerdeki duvar ve çatı uygulamalarından bahsetti. Türkiye ekonomisinde enerji harcamalarının fazla olduğuna dikkat çekerken yapılarda ısı yalıtımına daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtti ve 10 katlı yapılara kadar tuğla kullanımının teşvik edilmesinin, ülkelerin ekonomilerine olumlu yönde yansıyacağını işaret etti.

Kapanış konuşmasını Sn. Mimar Cengiz Bektaş “Mimar Neden Sağlıklı ve Doğaya Uyumlu Malzeme Seçmeli” sorusunun cevabını geniş bir yelpazede vererek dinleyicilerine anlattı.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)