INSULA ile Yapılarda Çok Fonksiyonlu Yalıtım Çözümleri

INSULA ürünlerinde, ana ham madde olarak atık camların geri dönüştürülmesiyle elde edilen cam kürecikler kullanılmaktadır. Ana ham madde olan cam küreciklere eklenen özel formüllü içerikle, yüksek mukavemetli ve performanslı yalıtım sıvası INSULA elde edilmektedir.

Insula Nedir?
Insula; Türk mühendislerce, genleştirilmiş geri dönüşümlü cam ile formülize edilmiş, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik açısından “Yeşil Bina” sertifikalarına önemli ölçüde katkı sağlayan, yenilikçi, ekolojik ve inorganik ısı, yangın, nem yalıtım malzemesidir.

Merkez ofisi İstanbul Üsküdar’da bulunan Insula, 6 yıl süren Ar-Ge sürecinin ardından yapı-inşaat sektörünün başlıca sorunlarından olan; ısı, yangın, ses ve nem yalıtımı konularına çözüm geliştirmek amacıyla kurulmuştur. Tamamen ülkemizde geliştirilen ve üretilen Insula ürünleri, bugün için “Dış Cephe”, “İç Cephe” ve “Zemin” olmak üzere üç ayrı çözümden oluşan bir ürün yelpazesine sahiptir.

Insula ürünlerinde, ana ham madde olarak atık camların geri dönüştürülmesiyle elde edilen cam kürecikler kullanılmaktadır. Ana ham madde olan cam küreciklere eklenen özel formüllü içerikle, yüksek mukavemetli ve performanslı yalıtım sıvası INSULA elde edilmektedir.

Söz konusu formüller ile üretilen Insula ürünleri, başta ısı yalıtımı olmak üzere,  yangın ve ses yalıtımını en yüksek performansla gerçekleştirmektedir. Ek olarak nem ve küf oluşumunu etkin bir şekilde önleyerek müşterilerine tek bir ürünle birçok çözümü bir arada sunmaktadır.

Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik açısından “Yeşil Bina” sertifikalarına (EDGE, LEED, BREEAM vb.) önemli ölçüde katkı sağlayan inorganik bir yalıtım malzemesidir.
Insula ürünleri Türk mühendisler tarafından geliştirilmiş olup, tüm hakları Insula markasına ait olan formüller içermektedir.

Isı Yalıtımı

Çok düşük ısıl iletkenlik katsayısı ʎ=0,044 W/mK) sayesinde iç ve dış cephe uygulamalarında tüm iklim şartlarında enerji sarfiyatlarını minimum seviyelere indirir. Yüksek enerji tasarrufu sağlar.

Yangın Yalıtımı 

Çok düşük ısıl iletkenlik katsayısı T1 ve A1 sınıfı yangın direnci ile olası yangın durumunda 3 yönden etkili olur.

1-Yangın esnasında alevi yürütmeme özelliği sayesinde yangını oluştuğu bölgeye hapseder, diğer bölümlere yayılmasına veya etkilemesine izin vermez.
2-Yangın esnasında düşük ısıl iletkenlik katsayısının avantajı ile yangının taşıyıcı sistemi etkilemesini engeller. Yangın sonrası gerekli dekoratif/teknik tamirlerin yapılmasıyla bina kullanımına devam edilebilir.
3-Yangın esnasında zehirli gaz salınımı yapmaz.

Ses Yalıtımı

Ses yalıtımı uygulamalarında, mimari ve malzeme detayına göre hesaplanacak kalınlıklarda yapı malzemeleri üzerinde 14dB’e kadar ses yalıtımına katkı sağlanabilmektedir. Boşluklu yapısı sayesinde ortamdaki sesi emerek akustik  katkı sağlar.

Nefes Alma/ Nem, Küf ve Bakteri Oluşumu

Yüksek hava geçirgenliği sayesinde, iç cephelerde nem oluşumunu engelleyerek buna bağlı küf ve pis koku problemlerini ortadan kaldırır. Gaz salınımı yapmaz. Tamamen inorganik yapıda olmasından dolayı içinde bakteri üremesine izin vermez. İçerdiği cam küreciklerin doğal yapısından ötürü antibakteriyel ve antialerjik özellik gösterir.

Su İticilik (Hidrofobi)

Uygulandığı yüzeylerde su ile temas durumunda  reaksiyona girmez, yapısı bozulmaz, gözenekli yapısı sayesinde hızla kuruyarak orjinal nem oranına geri döner (%8).

Mukavemet

Prizini tamamlayan Insula, iç ve dış cephelerde yüksek mukavemet ve darbelere dayanıklılık özelliğine sahiptir.

Elektrostatik Direnç

Cam, sahip olduğu fiziksel ve kimyasal yapısı ile elektriği yalıtan bir malzemedir. Bu nedenle Insula, içeriğindeki cam kürecikler sayesinde uygulandığı yüzeylerde havanın elektrik ile yüklü olduğu zamanlarda, statik elektrik birikimlerini engeller.

Yeşil Bina Sertifikasyonu

Insula, cam bazlı ham maddesinin geri dönüşümünden sağlanması ve ekolojik yapısı nedeniyle, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik açısından Yeşil Bina sertifikalarına önemli ölçüde katkı sağlayan bir malzemedir. ( LEED, BREEAM )  

Hızlı Kuruma

Insula, 12 saat içinde (20 C0, %50 bağıl nem) ön kurumasını tamamlayarak; saten sıva, dekoratif sıva ve boya gibi sonraki aşamalarda ilerlenmesine imkan sağlar.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)