Vekon, Know-how İhracatı İle Sektöre Değer Katıyor

TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde 8-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen 41. Yapı Fuarı’na katılan Vekon, müşteri odaklı çözümleriyle sektörde dikkat çekiyor. Entegre üretim anlayışı ile çalışmalarını ve yatırımlarını sürdüren Vekon, ürün ve çözüm ihracatı yanında know how ihracatı ile de sektörde öne çıkıyor. 

Ön üretimli yapı sektöründe çözüm ve ürün ihracatı yanında ilk know-how ihracatını da gerçekleştiren Vekon, fuarda yeniliklerini sektör profesyonelleriyle paylaşıyor. 

Vefa’nın ön üretimli yapı grubu markası olan Vekon, sektöre sunduğu inovatif ürünler ve gerçekleştirdiği ilkler ile de sektörde dikkatleri üzerine çekiyor. Vefa Holding İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, ön üretimli yapı sektörünü dünya çapında bir noktaya ulaştırdıklarını belirterek, know how ihraç eder bir konuma geldiklerine işaret etti. Afganistan devleti için prefabrik ve hafif çelik imalat fabrikasını kurduklarını hatırlatan Koçyiğit, 11 milyon dolara mal olan fabrikanın 14 ayda tamamlandığını söyledi. Koçyiğit, “Projenin finansmanını Afganistan Kentsel Gelişim Bakanlığı üstlendi. Tek vardiyada yılda 300.000 metrekare prefabrike yapı üretimi kapasitesi olan fabrikada, üç vardiyada 1.000.000 metrekare bina imalatı yapılabiliyor” dedi. 

Danışmanlık hizmeti veriyoruz

Vefa Holding İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, Afganistan’dan gelen mimar, mühendis ve teknisyenden oluşan 20 kişilik ekibe iki ay boyunca Dilovası’nda eğitim verdiklerini söyledi. 
Şu anda fabrikayı onların çalıştırdığını belirten Koçyiğit, şöyle devam etti: “Biz de 6 kişilik özel bir ekiple Afganistan’a bir yıl boyunca danışmanlık hizmeti vereceğiz. Makine ve ekipmanlar CAD CAM ve akıllı programlar kullanılarak donatıldı. Bu sayede yerel işgücünü çok rahat organize ederek devreye sokabileceğiz. İnsanları basit montaj kurulumlarıyla sisteme dahil ediyoruz. Fabrika, Dilovası Üretim Üssümüz ile entegre çalışabilecek şekilde kurgulandı ve gerektiğinde Türkiye’den makineleri online olarak kontrol edebiliyoruz. Dolayısıyla karmaşık sistem olmadığı için rahat yönetilebilir bir organizasyon oluşturulmuş oldu. Vefa olarak vereceğimiz bir yıllık danışmanlık hizmeti sonrasında fabrikanın işletimini tamamen devretmeyi planlıyoruz. Başta Cezayir olmak üzere birçok ülke ile know-how görüşmeleri yapıyoruz.”

Afganistan’dan sonra sırada Cezayir var

Know-how ihracatına devam edeceklerini belirten Koçyiğit, “Afganistan’daki fabrikanın açılışı gerçekleşti. Afganistan’a yaptığımız know how ihracatı gibi Afrika’da Cezayir ile de böyle bir anlaşmamız söz konusu. Küresel pazarlarda ve farklı kültürlerdeki potansiyel müşterilerimize sürdürülebilir iş modelleriyle yenilikçi ürünler ve çözümler sunarak 2023 yılında dünyada sektörün en çok tercih edilen lider oyuncusu olmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda da yurtiçi ve yurtdışında yatırımlarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. 

100’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor

Bugün bini aşkın çalışan ile çözümlerini ve ürünlerini 100’den fazla ülkeye ihraç ettiklerini dile getiren Turan Koçyiğit, sözlerine şöyle devam etti: “Katar’da, Gabon’da ve Dubai’de şirketlerimiz var. Diğer ülkelerde de bayilerimiz ve çözüm ortaklıklarımız mevcut. Ortadoğu’da Afrika’da marka bilinirliğimiz yüksek. Geçen yıl kabul edildiğimiz Turquality Programı ile birlikte yurtdışındaki markalaşma sürecimiz de daha da hız kazandı. Bu program ile Etiyopya, Endonezya ve BAE ülkelerine odaklandık. Vefa ön üretimli yapı sektörünün bileşenleri olan prefabrik panel, modüler konteyner, hafif çelik ve yapısal çeliği tek çatı altında uluslararası arenadaki projelerinde gerçekleştirebilen nadir kuruluşlardan biridir. Dünyanın birçok noktasında projelerimiz, ön üretimli yapılarımız ve ürünlerimizle yer alıyoruz. Entegre üretim anlayışıyla büyük işçi (maden, petrol) kampları ile askeri kamplar, acil yerleşim üniteleri, toplu konutlar, acil durumlar ve mülteciler için özel çözümler, okullar, hastaneler ve sosyal toplu konutlar sunuyoruz.”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)