Çevreye Dost Ürünleri Blue Angel Sertifikası ile Onaylandı

Kastamonu Entegre’nin, Gebze, Kastamonu, Adana ve Tataristan fabrikaları, dünyanın ilk eko-etiketli çevrecilik sertifikası olan Blue Angel’ı (Mavi Melek) almaya hak kazandı. Çevre, sağlık, kalite konularında öncü başarılara imza atan Kastamonu Entegre, bu sertifikayı laminat parke ürünlerinde kullanım hakkı elde eden ilk Türk üreticisi olarak sektöre adını yazdırdı.

Kastamonu Entegre, üretim safhalarında kalite ve çevreye verdiği önem ile ürün yelpazesinin standartlara uygunluğunu, aldığı uluslararası belgelerle kanıtlamaya devam ediyor. Kastamonu Entegre’nin, “Floorpan” ve “Artfloor” markaları ile laminat parke üreten Gebze, Kastamonu, Adana ve Tataristan fabrikaları, üretimde kullanılan girdilerin sağlığa zararlı olmadığını belgeleyen Blue Angel (Mavi Melek) sertifikası almaya hak kazandı.

Blue Angel çevre etiketini alabilmek için uluslararası standartlar çerçevesinde belirlenen çok sayıda kriterden geçilmesi gerektiğini vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, sertifikanın özellikle çevre dostu ürünler arayan tüketiciler için oldukça değerli bir yol gösterici olduğunu belirtti.

Yıldız, çevre açısından en sağlıklı ve güvenilir ürün gruplarına verilen sertifika hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Avrupa Birliği'nin Eko-Etiket (çevre etiketi) uygulaması, tüketicilerin daha çevreci ürün ve hizmetleri ayırt edebilmelerine yardımcı olmak amacıyla başlatılmış bir uygulamadır.

Blue Angel sertifikasına sahip ürünler, yüksek çevre standartlarına uymanın yanında, sağlık, kolay kullanım ve iş güvenliği kriterlerini de karşılamalıdır. Bu nedenle bu sertifikayı çok önemsiyoruz. Floorpan ve Artfloor markalarımızı yurt içinde ve yurt dışında üreten dört tesisimiz bu önemli sertifikaya sahip oldu. Dünyanın ilk eko- etiketli çevrecilik sertifikasını, laminat parke ürünlerinde kullanma hakkını elde eden ilk Türk üreticisi olmanın gururunu yaşıyoruz.”

“İnsan sağlığına verdiğimiz önemi, ürünlere yansıtıyoruz.” 

Blue Angel'ın sürdürülebilir tüketimi teşvik ettiğini belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız "Eko-etiket, ürünlerin insan sağlığına zararlı maddeler içermediğini göstermesinin yanında, geri dönüşüme elverişli bir biçimde tasarlandığını ve minimal enerji tüketerek üretildiğini ifade ediyor. Sektör lideri olarak, sahip olduğumuz bu önemli belge ile, insan sağlığına verdiğimiz önemi kanıtlamış oluyoruz.” dedi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)