İzlemci Boşluklar: Astronomi Parkı

Astronomi parkı, Zhenze Lisesinin astronomik kültürel yapısında önemli bir yer tutmakta. Mimarlar astronomi temasının kampüs ortamı ile birleşimini sağlamak ve projelerin bu parklarda gelişmesi  fikriyle bağımsız alanlar dairesel alanlar kurmuş.

Astronomik parklar, dairesel bölgelerden geometrik bir alan ve avlu olarak inşa edilmiş. Üst kısmı içe doğru katlanan tavanlar, beyaz tabanlara karşılık gelerek kapalı bir geometriyi vurgulamakta.

Boş avlunun çevresinde iç ve dış teğet dizilen çember yapılandırmalarıyla farklı kullanım alanları bölümlendirilmiş. Bu teğet daire içinde yer alan merdivenler iç ve dış mekanı çatıdaki gözlem alanı ile birbirine bağlamakta. Sonsuz spiral hissiyatı veren yapılar astronomik bir teman dinamik araçlarından biri olarak tasarlanmış. 

Çevreye entegre olacak şekilde konumlandırılan bu yapılar peyzaj pavyonu olarak sınıflandırılmakta. Parkın tasarım tarzı kampüs alanını yeniden şekillendirirken öğrencilerin dinlendiği, okuduğu araştırma yaptığı kampüs yaşamına da iyi bir şekilde entegre olabilmekte. Daha özel ve enerjik hale gelen kampüs öğrencilere gece aydınlatmasıyla da uzay ve gökyüzü anımsamalarını aktarabiliyor.

Proje Künyesi:

Proje Adı: Astronomical Park

Mimarlar: Specific Architects, Unit Architects

Bölge: China

Yıl:2015

Fotoğraf: Hengzhong LYU

Kaynak:archdaily


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)