Organik Bütünlemeler: Tree-Ness House

Tokyo’da inşa edilen Tree-Ness House binası, tıpkı  bir ağaçta olduğu gibi bitki ve ağaçların organik kombinasyonları ile bütünleşmiştir. Japon Mimar Akihisa Hirata tarafından tamamlanan proje öncelikli bir konut projesi olmasının yanı sıra aynı zamanda alt katlarında ticari alanlarda içermektedir. 

Dar bir alanda derin ve ince bir tasarım ruhuyla tasarlanan yapıda,  çevresine ilişkin yaratılan üç boyutlu alanlar ile katman sistemleri kullanılmış. Beton binada farklı hiyerarşide açılan beton kutulara yerleştirilen yeşil dokular sayesinde organik mimari tasarımı uygulanmış.

Alışılagelmiş tipik binalarının aksine, tasarım sokak ve diğer dış alanlar ile de bağlamsal unsurlara dikkat etmekte.  Bu da mimarların iç ve dış ilişkilerde karakterize ettikleri farklı bölümlerden oluşan alanları yaratmış.

Binanın iç alanlarında yaratılan üç boyutlu beton odalar insanların fiziksel kullanımlarına uyumlu yerler olarak organize edilmiş, böylelikle sakin ortam arayanların bir dinlenme alanı, okuma alanı olmuş. Sadece binanın iç mekanına odaklanmak yerine bahçe, sokak, dış mekan alanlarına da odaklanan mimarlar tüm bu alanlarda insanların içgüdülerini ve sezgilerini güçlendirecek bir mimari hedefle fütüristik izler de bırakmayı amaçlamış.


Proje Künyesi:

Proje Adı: Tree-Ness House

Mimarlar: Akihisa Hirata

Bölge: Tokyo, Japonya

Yıl: 2017

Fotoğraf : Vincent Hecht

Kaynak: archdaily


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)