​Otonom Çadır​: Beş Yıldızlı Butik Otel Niteliğindeki Bir Çadır

Beş yıldızlı butik otel niteliğindeki bir çadır...

Amerikalı bir girişim grubu Kaliforniya’da kullanıcılara lüks bir kamp deneyimi sağlamayı amaçlayan çadır benzeri bir yapı tasarladı. Otonom çadır adını verdikleri yapı Mimar Harry Gesner tarafından dikilip sökülüp takılabilir bir şekilde tasarlanmış.

Kayalık bir uçurumun üzerinde konumlanan kumaş kanopisi kullanıcılarına okyanus manzarası sağlayarak cam bir uzantıyla dışarı doğru açılıyor. Lüks bir kampın tüm gerekli olanaklarını içeren yapı 47 metrekare alandan oluşmakta. 

Kayalık bir uçurumun üzerinde konumlanan kumaş kanopisi kullanıcılarına okyanus manzarası sağlayarak cam bir uzantıyla dışarı doğru açılıyor.

Yükselen tavanı, açık kat planları ve eşsiz manzaranın seyrini sunan yapı modern tasarım ürünü olarak belirtilmekte. Çadırın ihtiyacı olan enerjiyi, yakınına yerleştirilmiş olan güneş panelleri sağlıyor. İç yapısında ise kavisli metalik malzemeler çadırın ana iskeletini oluştururken aynı zamanda sert hava koşullarına dayanıklı kumaş kabuğunu destekliyor. Metal kaburgalar boyunca gerilen esnek kumaş sayesinde gün boyunca doğal ışık iç mekânı aydınlatıyor.  

Dünyanın dört bir yanına taşınabilir ve her türlü iklime dayanacak şekilde üretilmiş olan beş yıldızlı butik otel niteliğindeki bu çadır, kişisel tercihlere bağlı kumaşlarla da tasarlanmaya açık ve farklı kullanımlar için çeşitli boyutlarda da üretilebiliyor. Otonom çadır; lüks konaklama, yoga stüdyoları, kaplıcalar, kokteyl salonları, balıkçı barınakları gibi birçok kişisel veya ticari uygulama için kullanılabilmekte.



Yorumlar

Alper Tunga Dağdelen 27 Şubat 2022

Merhabalar,
detaylı bilgi almak istiyorum ..
saygılarımla .
Tunga Dağdelen

Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)