Ortaçağ Mirasıyla Yaşatılan Mekanlar

Monteverdi, İtalya

İtalya’nın Val d’Orcia bölgesinde  yer alan ve UNESCO Dünya Mirası listesindeki Castiglioncello del Trinoro uzunca bir süre kullanıma kapalıydı.  Dünyanın en ünlü şarap imalathanelerinde yer alan yapı restorasyon projesi sayesinde bir dönüşüm yaşamış.

Koruma ve uzun vadeli kullanım amacıyla yönetilen proje ortaçağ köyünü anımsatan geleneksel bir tasarımla ele alınmış.  Hotel Monteverdi olarak şimdilerde aktif olarak kullanılan yapı yeşil bir vadinin ve eşsiz konforun bir arada oluğu büyüleyici bir ortaçağ konaklamasını hissettiriyor. Restorasyon mimarisinde nesli tükenmekte olan taş işçiliği yerel ustalar ve zanaatkârlar tarafından uygulanmış.

Yine yerel malzemelerden ahşap, toskana kaldırım taşı, granit ve Carrara mermeri her odaya  Val d’Orcia’nın ruhunu ve mütevazi kökenini özgün bir görüntüyle sunmuş. İç mekanlardaki bu sade, tarihi ruh özel bölümlerde ve banyolarda da kendini göstermeyi başarmış. Banyo küvet ve musluklarının özellikle seçildiği bakır alaşım armatürler ortaçağ izlerine atıfta bulunurken, oda içerisinde konumlanışları hem zamanın tasarımını hem de modern mimarideki oda konseptli banyo mekanlarını fikrini yansıtmış.

Sadelik doğal ışık ve manzara optimizasyonu ile yenilenen yapı otel olarak kullanılmanın yanı sıra  yerel bölgede önemli bir buluşma noktası olarak da görülüyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)