Depremin Yıkıcı Etkisine Exelans Turbo Flex C1

İlklerin markası Polisan Kansai Boya, mimari kaplama kategorisinde çığır açacak yeni dış cephe boyası EXELANS TURBO FLEX C1’İ Türk boya ve inşaat sektörünün hizmetine sundu.

Polisan Kansai Boya, mimari kaplama kategorisinde sil baştan dedirtecek yeni dış cephe boyası EXELANS TURBO FLEX C1’i Türk boya ve inşaat sektörünün hizmetine sunarak yine bir ilke imza attı.  Boyada teknoloji devi Japon Kansai, Kimyada ise dünya lideri ABD merkezli Dow Chemical® ile ortaklığı olan Polisan, geliştirdiği EXELANS TURBO FLEX C1 ile binaların ömrünü uzatırken antikarbonizasyon özelliği ve esnekliği sayesinde depremin binalar üzerindeki yıkıcı etkisini azaltıyor.

EXELANS TURBO FLEX C1, Polisan Kansai Boya’nın Ar – Ge Merkezi’nde Nano Silika ile zenginleştirilmiş organik – inorganik hibrid ve saf akrilik bağlayıcılı, antikarbonizasyon özellikli formül ile dizayn edildi.

Hem betonun çatlamasını engelliyor hem de depremin yıkıcı etkisini azaltıyor

Dış cephe boyası “EXELANS TURBO FLEX C1” özel formülü sayesinde sahip olduğu yüksek esneklik ve elastikiyet kabiliyeti ile uygulandığı binalarda betonun hem hava şartlarından etkilenerek çatlamasını engelliyor hem de yaşlanmasının önüne geçerek olası bir depremin yıkıcı etkisini azaltıyor. 

Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi

Erol Mizrahi: “Köprüler, metrolar, otoparklar ve yüksek katlı binalar gibi yapıların ömrünü uzatan bir boya geliştirdik”
 
Yeni dış cephe boyası EXELANS TURBO FLEX C1’i değerlendiren Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi, şunları dile getirdi: “Türkiye’de ilk ve benzersiz bir ürünü boya sektörümüzün hizmetine sunuyor olmaktan gurur duyuyoruz. Exelans Turbo Flex C1, sıradan bir dış cephe boyası değil, dev ortaklarımız Dow Chemical ve Kansai Paint’in destekleri ile beraber deneyimli ve uzman Ar – Ge Merkezi ekibimizin geliştirdiği bir ortak akıl ürünüdür. 

Exelans Turbo Flex C1 ürünümüz adındaki C1 TSE standartlarındaki sınıf tipinden dolayıdır.  TSE’ye göre dış cephelerde C1 sınıfı ürünün  karbondioksit geçirgenliği olmadığını belgeler ve ürünümüzün bu sınıfta olduğu belgelenmiştir. Antikarbonizasyon özelliği sayesinde Exelans Turbo Flex C1, köprüler, metrolar otoparklar ve yüksek katlı binalar gibi korozyona nispeten daha müsait zor alanlarda bile güvenle kullanılabilir. Korunamayan ve su ile temas eden donatı paslanır ve hacmi 4 – 6 kat artar. Bu durum betonun patlamasına yol açar. Beton üzerindeki çatlaklar, karbondioksitin hızla içerilere nüfuz etmesine izin verir. Korozyona uğrayan bu donatı yüzeyinde meydana gelen hacim artışı (pas), çekme dayanımı düşük ve gevrek bir malzeme olan betonun çatlamasının ve parça atmasının önemli nedenlerinden biridir. Özel formülü ve antikarbonizasyon özelliği doğrultusunda Exelans Turbo Flex C1, sahip olduğu yüksek esneklik ve elastikiyet kabiliyeti ile boya filmi yüzeyle hareket eder. Bu sayede mikro çatlakların oluşmasını önleyip atmosferden beton içine karbondioksit girmesini önleyerek binaların ömrünü uzatır. 

Ayrıca uygulandığı donatılarda beton yaşlanmasının önüne geçerek depremin yıkıcı etkilerini minimize eder.  Exelans Turbo Flex C1’in karbondioksit geçirgenliğini önlediğini gösteren özelliği, dünya çapındaki bağımsız laboratuvarlardan Alman IBOS tarafından da sertifikalandırıldı.”



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)