Malzeme ve Çizgilerin Yer Edindiği: Ukranian Loft

Proje Ukrayna’da Dinyeper Nehri üzerinde yer alan 380 metrekarelik alana sahip 3 katlı bir yapının çatı katını içeriyor.  Kiev’in sahil panoramasına bakan açık bir terastan oluşan alanda mimarların hedefi müşterilerine betonu sıcak, ahşabın ve metalin ise yumuşak olabileceğini kanıtlamak… 

Hızlı bir inşaat süreciyle ancak bir buçuk yılda tamamlanan projede dokular, renkler, şekil ve malzemeler kusursuzca sunularak çok sayıda stil yakalayan iç mekanlar ortaya çıkmış.  Ahşap, beton, cam metal, ve tuğlanın kendi yaşam alanlarını bulduğu mekanlarda çizgiler ve detaylar da malzemelerin yanında şekillenmiş.

Oturma odası ve yemek alanının yeşil bir duvar ile doğayı iç mekanlara getirdiği, mufak duvarında taş duvarlara gömüşmüş beton şarap rafı,  yaşam alanına benzersiz bir karakter katan kırmızı maersk konteyner(konuk banyosu) ve devasa lambalar ile dikey projektörün aydınlatılma sağladığı çok sayıda detay içeriyor.

Ebeveyn yatak odasındaki banyo ve tuvaletleri gizlemek için bir parsel stilize edilmiş.  Birçok malzemenin bir arada yer aldığı projenin bu fikrinin en net hallerinden birisi de bu parselde gerçekleştirilmiş. Ahşap vitrifiyeler, metal armatürler, ve taş zemin, ıslak alanla özel alanın bir arada olduğu ve birden fazla malzemenin kullanıldığı modern bir banyo tasarımı yaratmış.

Sadece malzemeler değil renkler ve çizgilerdeki netlik banyonun öteki bir mekan  olmasından ziyade ana mekan olma özelliğini ön plana çıkarmayı başarmış. Modern şık siyah armatürler ahşap blok halindeki küvet ve vitrifiyeler üzerinde tasarımın temiz ve net çizgilerini çiziyor. Her bir alanın farklı stillerin en iyisini koruyan yapısı bütüncül tasarımda buluşarak modern mekanların cesur bir duruşu olarak yer edinmiş.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)