Doğal Bir Drama İçin: Birkedal

Dokuz adet silindirik hacim, binlerce ladin kütükleri ve beyaz çakıl taşlarıyla kaplı tatil evi Danimarka’nın Mon adasında bir tatil evinin oluşumunda kullanılmış. Kopenhaglı mimar Jan Henrik Jansen’in bu tesisi tasarlaması ve inşası beş yıl sürmüş.

Huş ağaçlarıyla çevrili küçük bir höyüğün üzerinde kurulan ev plaja 300 metre mesafede bulunuyor.  Evde her bir oda bir silindir içinde yer alıyor ve büyük cumbalı pencerelerden oluşuyor. Hacimlerin her biri kullanımına bağlı olarak farklı yükseklik ve çapa sahipler. Blokların düz çatısındaki oluklarda toplanan yağmur suyu arazideki gölete yönlendirilmiş. 

Doğaya entegre olan sistemler ve ürünlerle donatılan evin beyaz dekoru ve pirinç bağlantılı mutfak ve banyosu beklenenin aksine evin havasına lüks dokunuşlar katıyor.

Mimar evin açılımlarını izleyici duyularını keskinleştiren doğal bir drama için deneyimlenecek bir sahneye dönüştürürken baş kahramanların ise doğa sakinlerinin ve bina sakinlerinin  barışçıl ve güçlü etkileşimi olduğu belirtiliyor.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)